van der Horst

PK Carsport op twee fronten actief

PK Carsport - Wolf GB08
PK Carsport - Wolf GB08
Het wordt een druk weekend voor het PK Carsport team. In Zolder wordt in het kader van de Syntix Superprix de derde manche van het Belcar Endurance Championship afgewerkt, honderd kilometer noordelijk is het op de Venray Raceway dan weer tijd voor het derde evenement van de NASCAR Whelen Euro Series 2017. Op beide omlopen liggen de ambities hoog.
Eén en ander betekent wel dat het Wolf-prototype dat PK Carsport in het Belcar Endurance Championship inzet voor de derde keer op drie wedstrijden met een andere rijderscombinatie aan de start verschijnt. Bert Longin en Frank Beliën krijgen dit keer het gezelschap van de 25-jarige Christoff Corten.

“Christoff reed eind vorig jaar ook al eens bij ons, en toen finishten we op het podium”, herinnert Bert Longin zich. “Het is een kerel van weinig woorden, maar hij is wel heel snel. Zo heb ik ze graag.”
Na de tegenvaller van vorig Belcar-weekend hebben Longin en co één en ander recht te zetten. “Het is eigenlijk heel simpel”, weet de Leuvenaar. “Presteren we sterk, dan blijven we in de running voor de titel. Hebben we opnieuw een matig weekend, dan mogen we het vergeten. Daarom hebben we sinds vorig raceweekend een testdag ingelast, waarbij vooral Frank in actie kwam. Verder hebben we ook het hele schakelsysteem op punt gesteld. Snel is onze Wolf ondertussen wel, nu moet ook de betrouwbaarheid omhoog. Daarom is het een goede zaak dat er in Zolder het hele weekend lang een ingenieur van Wolf aanwezig zal zijn. Ik heb er een goed oog in.”

Anthony Kumpen & Stienes Longin tijdens de signeersessie
Anthony Kumpen & Stienes Longin tijdens de signeersessie
Dat geldt ook voor de PK Carsport-rijders die naar de Venray Raceway afzakken. Anthony Kumpen, vijfde in de tussenstand, wil de kloof met leider Garcia in ieder geval gevoelig kleiner maken. “Venray is het enige oval van het seizoen”, weet de regerende NWES-kampioen. “Het is een circuit dat me wel ligt, want ik wist hier al een paar keer te winnen. Een perfect weekend heb ik hier echter nog niet gehad, want in één van de twee races liep er altijd wel wat mis. Ik hoop maar dat de pechduivel die ons sinds begin dit seizoen achtervolgt op vakantie is vertrokken, zodat ik eens stevig kan scoren. Mijn achterstand op Garcia is allesbehalve onoverbrugbaar, maar ik wil toch een zo goed mogelijke uitgangspositie voor we aan de beslissende wedstrijden beginnen.”

Ook Stienes Longin kijkt ontzettend uit naar het Nederlandse raceweekend. “Ik zou er liefst vandaag al aan beginnen”, lacht hij. “Ik wil dan ook sterk presteren in Venray. Een podiumplaats in één van de twee wedstrijden zou heel mooi zijn, maar dat wordt niet makkelijk, dat besef ik. Om in de races uit de problemen te blijven start je best vooraan. De kwalificaties worden dus mijn eerste doel. Daarna wil ik prestaties neerzetten die mijn rotweekend van Brands Hatch doen vergeten. Ik wil zondag echt met een tevreden gevoel terug naar huis kunnen.”

In Elite 2 willen Guillaume Dumarey en Justin Kunz ook goed voor de dag komen. Eerstgenoemde staat na zijn uitstekende prestaties in Brands Hatch op een vierde plaats in de tussenstand, op slechts één punt van het virtuele podium. Het is zijn eerste race op een oval, maar Dumarey koestert toch podiumambities. Kunz mikt dan weer op een plaats bij de eerste vijf.

PK Carsport Press  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons