van der Horst

PK Carsport stelt programma 2014 voor in Versuz Hasselt

Maxime Dumarey - Bert Longin - Anthony Kumpen - Frank Beliën
Maxime Dumarey - Bert Longin - Anthony Kumpen - Frank Beliën
PK Carsport stelde op maandag zijn programma voor het seizoen 2014 voor, locatie van dienst was de nieuwe discotheek Versuz in de Hasseltse Grenslandhallen. Centraal in de aandacht stonden de NASCAR bolides waarmee het Hasseltse team dit jaar wil schitteren in de Nascar Whelen Euro Series. Het team had dan ook in ware Amerikaanse stijl een show uitgedokterd, inclusief cheerleaders. Veel ander nieuws viel er tijdens de druk bijgewoonde perspresentatie evenwel niet te rapen.
PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport en Versuz, het is een huwelijk dat reeds enige tijd teruggaat. Traditiegetrouw gebeurde de persvoorstelling van het Limburgse team in de danstempel aan de Kanaalkom, maar wegens een onteigening moest die locatie de deuren sluiten. In de Grenslandhallen werd echter een volledig nieuwe discotheek opgetrokken en PK Carsport maakte daar dankbaar gebruik van om het uitgenodigde publiek te verwelkomen. Buiten werd dat publiek opgewacht door de Audi R8 LMS waarmee Anthony Kumpen en Bert Longin hun BRCC-titel zullen verdedigen; de bestickering van deze bolide was evenwel reeds enige tijd gekend.

Cheerleaders
Cheerleaders
Binnen stonden echter twee andere bolides onder doek opgesteld en het silhouet liet weinig aan de verbeelding over. Na een imposante show, met confettikanon en cheerleaders, was het woord aan Ruben Van Gucht. De Sporza-journalist stelde de rijders voor dit jaar voor en polste naar hun verwachtingen. Na afloop lieten ook wij ons oor te luister bij het team dat naar eigen zeggen gebrand is om hun kunnen ook dit jaar te bewijzen.

Anthony Kumpen - Ruben Van Gucht
Anthony Kumpen - Ruben Van Gucht
Anthony Kumpen blijft vol lof over de Europese NASCAR formule, "Ik ben er zeker van dat dit over drie jaar de grootste autosportformule is in Europa, na de Formule 1. Het is iets totaal anders als wat we in het verleden gedaan hebben, maar PK Carsport heeft reeds bewezen overal waar ze aan de start verschijnen te kunnen meespelen voor het eremetaal. De winnaar van het kampioenschap mag bovendien naar Amerika, toch ook niet onaardig en zeker tot de verbeelding sprekend. In het BRCC zal het andermaal knokken worden. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we willen onze titel verdedigen en ik ben er zeker van dat we samen met Bert en Frank mooie dingen kunnen laten zien."

Ruben Van Gucht - Bert Longin
Ruben Van Gucht - Bert Longin
Gelijkaardige geluiden bij Bert Longin, die dit jaar in de NASCAR Whelen Euro Series een directe concurrent zal zijn van Kumpen. "Het is eigenlijk Anthony die mij overtuigd heeft van het hele NASCAR-verhaal. Tijdens een teambuilding heeft hij mij aangesproken over het project en uiteindelijk heb ik beslist er mee vol voor te gaan. De wagens zelf zijn echter nog niet allebei klaar. De eerste bolide hebben we meer dan een maand geleden ontvangen, maar de tweede wagen is slechts afgelopen week als een bouwpakket geleverd. De bedoeling is om donderdag te gaan testen, wat nog wel een uitdaging zal zijn voor de jongens van PK Carsport om de wagens opgebouwd te krijgen."

Maxime Dumarey - Bert Longin - Anthony Kumpen - Frank Beliën
Maxime Dumarey - Bert Longin - Anthony Kumpen - Frank Beliën
Een nieuwe naam binnen het team is deze van Maxime Dumarey, terug van weggeweest na zijn overwinning in de 24 Hours of Zolder enkele jaren geleden. "Ik heb twee jaar deelgenomen aan de NASCAR in de VS, dus heb wat ervaring met de formule. Dat een team als PK Carsport nu ook in Europa deelneemt en ik deel kan uitmaken van die ploeg, is fantastisch. Ik zal wel enige tijd nodig hebben om terug in het ritme te komen, maar het team heeft in het verleden al bewezen de zaken serieus te kunnen aanpakken."

Frank Beliën
Frank Beliën
Eveneens een nieuw gezicht bij PK Carsport, was dat van Frank Beliën. De Limburgse architect komt zoals geweten dit jaar uit in het BRCC, naast Kumpen & Longin. "Het zal niet eenvoudig worden, want Anthony en Bert zijn nog een stukje sneller dan ik. Als je ziet wat PK Carsport de afgelopen twintig jaar gepresteerd heeft, ben ik evenwel overtuigd dat ik terecht kom in een goede omgeving waar ik ook nog kan verbeteren. Met de ervaring dat het team zowel op nationaal als internationaal vlak heeft, moet het mogelijk zijn mee te dingen voor de knikkers. De wagen zelf is gewoon fantastisch, totaal verschillend ten opzichte van de Porsche waarmee ik vorig jaar in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux uitkwam. De bolide reageert zo direct en laat je echt toe om te pushen; natuurlijk hebben Bert en Anthony al wat meer ervaring met de wagen na onder meer hun titel van vorig jaar. Ik ken beide heren evenwel reeds lange tijd, in 2010 wonnen we samen nog de 24 Hours of Zolder. Allebei zijn het rijders die de zaken professioneel aanpakken en dat is zeer belangrijk op dit niveau."

Persvoorstelling PK Carsport in Versuz
Naast Maxime Dumarey, wil PK Carsport ook de tweede bolide gevuld krijgen in de Open-klasse van het NASCAR-kampioenschap. Er werd evenwel geen rijder gepresenteerd voor dat zitje, maar PK Carsport wil een formule hanteren waarbij er elke wedstrijd een andere piloot kan kennismaken met de formule. Onder meer de naam van Jerry De Weerdt, in het verleden reeds actief in het kampioenschap, passeerde de revue. Het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap start over twee weken in het Spaanse Valencia, terwijl het BRCC 2014 veertien dagen later op gang geschoten wordt.

We zorgden tevens voor enkele extra foto's van de persvoorstelling van PK Carsport.

Foto's: Ronald Janssens & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op dinsdag 1 april 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons