van der Horst

PK Carsport vol vertrouwen richting Italië

Anthony Kumpen - Bert Longin - Stienes Longin - Bart Van Haeren
Anthony Kumpen - Bert Longin - Stienes Longin - Bart Van Haeren
Het seizoen 2015 van de Nascar Whelen Euro Series zit in de laatste rechte lijn. Dit weekend staat de meeting in het Italiaanse Magione op het programma, op 3 en 4 oktober volgt dan de grote finale in Zolder. Voor de PK Carsport-rijders komt het er in Magione om een zo goed mogelijke uitgangspositie voor hun thuisrace volgende maand te verkrijgen.
Ook voor de Nascar Whelen Euro Series zit de zomerpauze er op. Met de halve finale in Magione en de finale in Zolder staan nog twee heel belangrijke meetings op het programma: vier races waarin dubbele punten te verdienen zijn.
“En net door die dubbele punten is alles nog mogelijk”, weet regerend kampioen Anthony Kumpen, voorlopig zesde in de tussenstand. “Ik kijk dan wel tegen een achterstand van 50 punten aan, maar als je weet dat er per weekend tweemaal negentig punten te verdienen zijn, dan kan die situatie snel omslaan.”

Kumpen weet dan ook wat hem te doen staat. “Winnen”, glimlacht hij. “Zo eenvoudig is het. En dat behoort hier in Magione zeker tot de mogelijkheden. Vorig jaar was ik hier al supersnel. Bovendien beschik ik over een splinternieuwe auto. In Venray werd mijn vorige bolide vernield, moest ik een paar races met een reserve-auto afwerken, maar van de zomerpauze hebben de jongens gebruik gemaakt om een nieuwe wagen te bouwen. De recente shakedown heeft me alvast heel veel zin gegeven om hier dit weekend te racen.”

Ook Bert Longin kan haast niet wachten om in de Italiaanse zon aan de slag te gaan. “Ik heb twee doelen voor ogen”, stelt de Leuvenaar. “Ik wil ten eerste de teleurstelling van de 24 Uur van Zolder wegwerken en ten tweede een podiumplaats halen. Het één gaat uiteraard hand in hand met het ander. Bovendien ben ik er zeker van dat als ik hier bij de eerste drie kan finishen, ik in Zolder een wedstrijd kan winnen. Voor eigen publiek kan je ook altijd een beetje meer. Maar eerst is er nog Magione. Of ik Anthony kan helpen? Tuurlijk wel, maar ik denk dat dat dit weekend nog niet aan de orde is. Hij moet hier gewoon zijn eigen wedstrijd rijden. En winnen.”

Winnen, dat zou ook Stienes Longin in Elite 2 graag doen, maar Longin jr. is evenwel realist. “Met een podiumplaats zal ik al heel tevreden zijn”, stelt de winnaar van de eerste wedstrijd in Tours. “Als ik hier veel punten kan scoren, dan kan ik in Zolder misschien nog één en ander forceren. Ik heb mijn deel van de pech al gehad dit seizoen, ik hoop dat alles hier vlot loopt.”

De vier rijders van PK Carsport – de jonge Bart Van Haeren bestuurt de #24 in Elite 2 – zijn in ieder geval klaar voor de races in Magione. Het raceweekend is via live timing en livestream te volgen op http://hometracks.nascar.com/series/whelen-euro-series .

PK Carsport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 11 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magione.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons