van der Horst

PK Carsport wil eerste vrouwelijke titel met Amerikaanse Landauer

Julia Landauer
Julia Landauer
PK Carsport treedt ook in 2020 aan in het Europese Kampioenschap NASCAR. Het Limburgse team rond tweevoudig kampioen Anthony Kumpen heeft grote ambities en mikt dit seizoen niet enkel op zijn dertigste NASCAR-zege, maar ook op de titel in de beide kampioenschappen. Dat Stienes Longin de handschoen opnieuw opneemt in de EuroNASCAR Pro, het vroegere Elite 1, daar twijfelt niemand aan. Ook in de EuroNASCAR 2, de nieuwe naam van de Elite 2 klasse, wil PK Carsport echter hoge ogen gooien. Daarvoor trok het Julia Landauer aan, een Amerikaanse die zich als doel in haar debuutjaar niets minder dan de titel stelt.
Julia Landauer
Julia Landauer
De 28-jarige Landauer pakte op haar veertiende de titel in de Skip Barber Racing Series, als eerste vrouw en jongste rijder ooit. Nadien stootte ze via de NASCAR Whelen All American Series door naar de NASCAR K&N Pro Series West. De laatste twee seizoenen betwistte de New Yorkse de Canada Pinty's Series, evenwel zonder ereplaatsen te behalen. Het plan voor 2020 was om een volledig seizoen te betwisten en het EK NASCAR was naar eigen zeggen een logische keuze. "Mensen vertelden me over de NASCAR Whelen Euro Series, hoe competitief en leuk het kampioenschap was. Ik zocht er wat info over op en het leek me interessant. Ik wil een volledig seizoen betwisten met een competitief team en PK Carsport past perfect in dat plaatje."

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
De eerste contacten met PK Carsport gaan al enkele maanden terug. "Ik kwam enkele maanden geleden in contact met Anthony Kumpen en we hadden enkele goede gesprekken. Ik kijk er dus naar uit om met hem en het team samen te werken, bij te leren over de wagens en om elke race te strijden voor de overwinning. Ik kan niet wachten om op circuits in Europa te racen en de wagen lag me echt bij de recruitment day waar ik aan deel nam", aldus Landauer die aangaf vooral uit te kijken naar de ovaalrace in Venray en de seizoensopener in Valencia.

"We zijn enthousiast om Julia te mogen opnemen in onze rangen in 2020. Ze is een talentvolle rijdster die bewezen heeft goede resultaten te kunnen neerzetten. Dat is precies wat we willen bij PK Carsport: vooraan meestrijden met beide wagens in beide kampioenschappen. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor het komende seizoen en we gaan alles in het werk stellen om haar te helpen om de eerste vrouwelijke Europese NASCAR-kampioene te worden", aldus Anthony Kumpen.

Het seizoen 2020 van de Europese NASCAR wordt eind april op gang getrapt, in Valencia.


Foto's: Getty Images for NASCAR, PK Carsport & Julia LandauerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 6 januari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons