van der Horst

PK Carsport zet internationaal testprogramma Nascar-bolide verder (+ Foto's & Video)

PK Carsport - NASCAR Chevrolet SS
PK Carsport - NASCAR Chevrolet SS
In navolging van de roll-out vorige week, trok PK Carsport vandaag opnieuw naar Circuit Zolder. Huispiloten Bert Longin en Anthony Kumpen kregen vandaag de opdracht om de bolide aan een iets sneller tempo dan afgelopen week de piste rond te sturen in een poging reeds een basis set-up op te stellen. De feedback van beide piloten na de eerste ronden was unaniem positief, al bleek het hard aanpassen aan de technisch minder geëvolueerde bolide in vergelijking met de GT3's waar ze de laatste jaren mee reden.
PK Carsport - NASCAR Chevrolet SS
PK Carsport - NASCAR Chevrolet SS
Bert Longin, "Geweldig! Dit is terug racen zoals vroeger. Het is even wennen aan de remmen, want er is geen ABS, maar dit is echt leuk. We maken goede progressie met de set-up en willen tegen het einde van de dag veel data vergaard hebben. Volgende week trekken we dan naar Brands Hatch, waar we ook een race zullen afwerken tijdens het seizoen, voor een gezamelijke testsessie."

Anthony Kumpen toverde een grote lach op zijn gezicht toen hij uit de wagen kroop. "Dit is gewoon super. Lang geleden dat ik nog zo heb moeten werken in een auto, maar het is gewoon genieten. Zaken als de H-bak en het ontbreken van tractiecontrole hebben tot gevolg dat je niet gewoon, zoals met een GT3, de bocht kan insturen, maar effectief een aantal handelingen moet doen. Het doet me heel fel denken aan de eerste generatie Viper waarmee ik reed. Je hebt als rijder veel meer invloed op de wagen en het is gemakkelijker om fouten te maken."


Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 27 februari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons