van der Horst

Podium voor Nicolas Vandierendonck op de Nürburgring!

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Eindelijk prijs! Nicolas Vandierendonck pakte op de Nürburgring, het befaamde Duitse circuit op minder dan vijftig kilometer van de Belgische grens, zijn eerste algemene podiumplaats van het seizoen 2020 in de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux! Nochtans maakten warme temperaturen en een sterke concurrentie het niet eenvoudig, maar de West-Vlaming bleef foutloos en veroverde een oververdiende ereplaats.

“Eigenlijk voelde ik vanaf de eerste race op Circuit Zolder dat een ereplaats tot de mogelijkheden behoorde dit seizoen”, laat een breed lachende Nicolas Vandierendonck zondagavond in de paddock van de Nürburgring optekenen. “Het heeft even op zich laten wachten, maar het niveau in dit kampioenschap is dan ook hoog. Ik ben echter blij om eindelijk die trofee in ontvangst te mogen nemen, zeker na een voor mij persoonlijk lastig weekend.”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
“Ik race graag op de Nürburgring omdat het een circuit is waar je op talent soms wel het verschil kan maken”, vervolgt de SHIPEX-rijder. “Tijdens de races bleek echter dat inhalen vrij lastig was omdat niemand vooraan echt grote fouten beging. Als je dan van iets verder op de grid vertrekt, weet je dat het moeilijk wordt. Tijdens de kwalificaties voor race 1 lukte het me niet echt om een perfect rondje neer te zetten met een plaats op startrij drie tot gevolg. Bij de tweede kwalificatiesessie liep het wel vlot en ging ik bijna een seconde sneller. De concurrentie bleek echter ook op de afspraak waardoor ik ook race 2 vanaf rij drie diende aan te vatten en de long race vanaf plaats vier mocht starten.”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
“De Porsche Carrera Cup Benelux is een echt sprintkampioenschap en daarin wordt er gevochten voor elke seconde, ook afgelopen weekend. Ik heb getracht me richting de leiders in de race te knokken, maar de hitte maakte het moeilijk geconcentreerd te blijven en uiteindelijk moest ik tevreden zijn met een zesde en zevende plaats. Daarmee was ik wel beste Belg, maar daar koop je uiteraard niets mee en ik was naar Duitsland gekomen voor een algemeen podium. Met frisse moed zetten we vol in op de long race, die het weekend besloot. Mijn start was goed en na een degelijke en foutloze race kwam ik als vierde over de meet. De winnaar werd echter bestraft wegens een niet-reglementaire pitstop waardoor ik op het ereschavot werd gehesen. Het reglement is er voor iedereen en een competitief kampioenschap wordt vaak beslist door de details. Het is een kwestie van kansen grijpen als ze zich aanbieden en ik ben vastberaden om bij de resterende negen wedstrijd opnieuw te vechten voor het eremetaal!”

Over twee weken zijn de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux toe aan de derde van vijf afspraken dit seizoen. Het recent vernieuwde Circuit Zandvoort zal op 26 en 27 september het strijdtoneel vormen voor opnieuw twee sprints van een halfuur en een  enduracerace van één uur.

Persbericht Thems Racing
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 14 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons