van der Horst

Podiumplaats voor EMG Motorsport in 24 Hours of Zolder

EMG Motorsport - BMW M3 E46
EMG Motorsport - BMW M3 E46
De 24 Hours of Zolder 2016 zitten erop en EMG Motorsport van teambaas Edgard Terium keerde huiswaarts met een podiumplaats in de klasse Belcar 4, een dichte ereplaats én een uitstekende teamprestatie. Beide BMW-wagens werden niet van pech gespaard maar dankzij een collectief sterk team bleek een goed resultaat nog haalbaar. Niettegenstaande het feit dat zowel de teambaas als de rijders hoger hadden gemikt, kan men bij EMG toch met tevredenheid terugblikken op de editie 2016 van deze Limburgse etmaalrace.
Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG Motorsport - BMW M3 GTR
We kregen wel degelijk ons deel van de pech, en dat met beide wagens”, opent teambaas Edgard Terium. “Het heeft echter geen nut om achteraf elke zin met ´als´ of ´indien´ te beginnen, want dat zijn twee woordjes waarmee men de hele wereld kan veranderen. Het komt erop neer om bij de pechsituaties de strategie aan te passen en alsnog het best mogelijke resultaat op de tabellen te zetten. Ik meen te mogen zeggen dat we daarin goed geslaagd zijn en dat iedereen het team daartoe zijn/haar steentje heeft bijgedragen. Met de #21 BMW E92 GTR slepen we alsnog een bronzen medaille uit de brand in de klasse Belcar 4, terwijl de #22 BMW E46 M3 op enkele hondersten seconde van het podium strandt.”  
 
Tom Van Rompuy/Wiebe Wijtzes/Steve Vanbellingen/Johan Huygens
Tom Van Rompuy/Wiebe Wijtzes/Steve Vanbellingen/Johan Huygens
Johan Huygens werkte zijn eerste 24 Hours of Zolder af en stond meteen op het podium. “Het was een unieke ervaring die naar meer smaakt”, aldus Huygens. “Ik behaal samen met Steve Vanbellingen, Tom Van Rompuy en Wiebe Wijtzes een podiumplaats, maar die derde plaats konden we pas een kwartier voor het vallen van de vlag zeker stellen. EMG Motorsport leverde een wagen af die liep als een Zwitsers uurwerk, net daarom breekt de situatie met het losgekomen wiel heel zuur op, want we hadden nog een pak hoger kunnen eindigen. Twee keer rond de klok racen is echt een teamsport, men moet het ego opzij kunnen zetten, iedereen heeft een taak en dat zowel op als naast de piste. De versterking van de FSA-crew bij EMG was welkom en de samenwerking verliep feilloos.” Johan Huygens, die in andere kampioenschappen al vaker geconfronteerd werd met tegenstrijdige beslissingen, heeft ook een pluim over voor de wedstrijdleiding. “Inderdaad, want de koersdirectie deed een goede job. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Ze hebben de wedstrijd geleid met een harde, maar zeer faire hand. Proficiat ook aan de winnaars in onze klasse. Prachtig om te zien dat die BMW diesel bijna de top 5 algemeen haalt.
 
Patrick Franssen/Erik Bruynoghe/Alain Franssen/Donald Molenaar
Patrick Franssen/Erik Bruynoghe/Alain Franssen/Donald Molenaar
28... Dat is het aantal deelnames aan de 24 Hours of Zolder dat Limburger Erik Bruynoghe nu op zijn konto heeft staan. “Natuurlijk sta je liever op het podium dan dat je er net naast valt, maar tegenslag heb je niet zelf in de hand. Zelfs een superteam als EMG Motorsport is daar niet vrij van”, zegt routinier Bruynoghe. “Maar na zo´n race is het toch leuk om te kunnen vaststellen dat je een fijne samenwerking had met je team en je teamgenoten, in dit geval waren die teamgenoten Patrick & Alain Franssen, Christophe Nivarlet en Donald Molenaar. Net zoals de crew van EMG Motorsport deden ze allen een goede job. We finishen net na de andere wagen van het team – felicitaties aan die mannen – en leveren dus een sterke teamprestatie. Dat is wat we vooral onthouden van deze race. En graag wil ik hierbij ook nog eventjes de mensen van het Team Beliën feliciteren met hun overwinning in onze klasse en hun topresultaat in het algemene klassement”, besluit Erik Bruynoghe.

EMG Motorsport PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 23 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons