van der Horst

Spa Euro Race: Pole voor McLaren GT3 van Geddie / Derdaele-Lumbeeck met DVB-Viper snelst in Divisie GT

Jim & Glynn Geddie - McLaren MP4-12C
Jim & Glynn Geddie - McLaren MP4-12C
Onder zonnige omstandigheden is vanmiddag de kwalificatie van de Supercar Challenge powered by Dunlop op Spa Francorchamps verreden. In de dertig minuten durende sessie noteerden Jim en Glynn Geddie met de McLaren MP4-12C GT3 de snelste tijd, voor Jan Versluis en Roger Grouwels. In de Super GT-divisie was er de gehele kwalificatie een spannend gevecht tussen een zestal coureurs. Jim en Glynn Geddie voerden al snel de lijst aan met een snelle tijd, maar daarachter waren het Roger Grouwels, Jan Versluis, Henry Zumbrink, Martin Lanting en Bob Herber en ook Peter Hoevenaars allen snelle tijden aan het rijden. Van deze groep reed Jan Versluis uiteindelijk de snelste tijd, slechts 0.263 sec achter polesitters Jim en Glynn Geddie. Roger Grouwels bleef steken op een derde plaats, met daarachter Henry Zumbrink, Peter Hoevenaars en het duo Lanting/Herber. De tijden van dit zestal lagen allen binnen twee seconden, de strijd om de overwinning gaat dus in de zaterdagrace een hele spannende worden!
  • De Swert Opticiens
Wim Lumbeeck & Dylan Derdaele - Dodge Viper GT1
Wim Lumbeeck & Dylan Derdaele - Dodge Viper GT1
In de GT-divisie was Dylan Derdaele veruit de snelste man. De snelle Limburger deelt dit weekend de DVB Racing Viper met Wim Lumbeeck en liet dus in de kwalificatie al zien met deze auto goed overweg te kunnen. Jan van der Kooi kwalificeerde zich met zijn Lotus Exige GT3 op de tweede plaats, voor Pierre Etienne Bordet in de Volvo S60 V8 Silhouette. Steve Vanbellingen en Ward Sluys kwalificeerden zich slechts op de vierde plaats. Dit kwam onder andere omdat bij hun de snelste tijd werd geschrapt omdat zij bij Eau Rouge de bocht hadden afgesneden. Craig Wilkens en Aaron Scott waren door technische problemen niet voorin te vinden, zij verlieten al voortijdig de piste.

Marcel van Berlo - Porsche 997 GT3 Cup
Marcel van Berlo - Porsche 997 GT3 Cup
In de GTB-divisie liet Marcel van Berlo zien dat hij zijn Porsche 997 GT3 Cup al aardig onder de knie heeft. Van Berlo noteerde namelijk een tijd van 2:32.840 en daarmee nestelde hij zich meteen in de top van de GTB-divisie. Een pole position haalde Van Berlo net niet, want uiteindelijk bleken Charlie Frijns en René Wijnen nipt sneller. Van Berlo mag echter wel in de race van een tweede plaats vertrekken in zijn divisie en daar mag hij in zijn eerste raceweekend met zijn nieuwe auto trots op zijn. Werner van Herck eindigde hier op de derde plaats, voor Daan Meijer en Patrick Lamster. Gerard de Jong en Rudy Lemmens eindigden op de posities zes en zeven, met Dirk Schulz op de achtste plaats.

Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
In de Supersport-divisie leken de gebroeders Monster er in eerste instantie goed bij te zitten, maar zij zagen na afloop van de kwalificatie dat meerdere van hun snelste tijden werden geschrapt omdat zij bij Eau Rouge de bocht zouden hebben afgesneden. Hierdoor noteerden zij slechts een tijd van 2:39.716, waarmee ze zich op de zesde positie kwalificeerden. De pole position ging op het nippertje naar Luc de Cock, met daarachter de duo’s Bogaerts/Van Soelen en Schouten/Van der Aa. Jimmy Adriaenssens kwalificeerde zich op de vierde plaats, met Jonas de Kimpe en Vincent Van Paemel op positie vijf.

In de Sport-divisie waren ditmaal niet John van der Voort en Priscilla Speelman te vinden. Zij zijn namelijk overgestapt naar de Supersport-divisie, waarin zij zich op de tiende positie kwalificeerden. Dit maakte de weg vrij voor Aart Bosman, die ook vandaag weer de snelste tijd in de klasse liet noteren. Eric van den Munckhof noteerde de tweede tijd, voor Michael Verhagen en het duo Steenmetz/Polderman.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 7 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons