van der Horst

Pole voor Van Langendonck in La Conca, podium voor Dedecker

Podium OK-J
Podium OK-J
Onze landgenoten kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op de prestaties van afgelopen weekend in La Conca. In de hak van Italië vond dit weekend de derde ronde van de WSK Super Master Series plaats. Dries Van Langendonck pakte op vrijdag de pole in de 60 Mini klasse terwijl Douwe Dedecker zijn eerste podium van het seizoen beet heeft in de OK-Junioren.
  • De Swert Opticiens
60 Mini: Pole en tweede plaats in kampioenschao voor Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Zevenenzestig rijders verschenen aan de start in de 60 Mini klasse, waaronder ook onze landgenoot Dries Van Langendonck. De jonge Limburger heeft de start van het seizoen niet gemist en wist zich al regelmatig in de kijker te rijden met een zege en podium in de voorbije twee ronden van het kampioenschap. Ook in La Conca was de Parolin fabrieksrijder meteen bij de les, getuige de poleposition in de kwalificaties op vrijdag. Ook na de heats bleef Van Langendonck de tussenstand aanvoeren waardoor hij opnieuw vanaf pole aan de prefinale mocht beginnen. Van Langendonck werd vierde in zijn prefinale en zou ook de finale net naast het podium eindigen. Jindrich Pesl kwam vanaf de eerste rij het beste weg en reed meteen weg van de concurrentie. Iacopo Martinese noteerde de snelste rondetijd maar kon Pesl niet bedreigen voor de zege en werd tweede, voor Christian Costoya en Van Langendonck. Pesl breidt zijn voorsprong in de tussenstand verder uit en telt nu al 116 punten meer dan Van Langendonck die wel heel knap tweede staat. 
OK-J: Langverwacht podium voor Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Aan snelheid ontbrak het Douwe Dedecker in de voorbije wedstrijden zeker niet. Geluk was echter een andere zaak waardoor de KR fabriekrijder dit seizoen nog geen absoluut topresultaat kon voorleggen. Daar kwam in La Conca eindelijk verandering in na een tweede plaats in de finale van de OK-Junioren. Op vrijdag reed Dedecker een derde tijd in de kwalificaties na Tony Kart teamgenoten Dmitry Matveev en Elliot Kaczynski. Na een wisselvallige zaterdag met regelmatig wat regen klom Dedecker zelfs op naar de eerste plaats, wat ook hem de pole voor de prefinale opleverde. Daarin werd Dedecker vierde waardoor hij, dankzij de gecombineerde resultaten van de heats op zaterdag, opnieuw vanaf poleposition mocht starten. Daarin maakte Dedecker een prima start en hield de man naast zich, René Lammers, vakkundig achter zich. Oleksander Bondarev leek in de openingsronde al wat meer grip te hebben dan Dedecker en ging in de laatste bocht naar de leiding. Dedecker probeerde aan te klampen maar zou Bondarev niet meer kunnen bedreigen voor de zege. Dedecker op zijn beurt had aan de finish een ruime marge op de nummer drie Kiril Dzitief. Met Dedecker, Bondarev en Dzitief kregen we een Belg, Oekraïener en Rus op het podium... Niet alleen Dedecker kan terugkijken op een prima weekend, ook onze andere twee landgenoten in de OK-Junioren deden het prima. Lenn Nijs tikte als elfde aan terwijl Thomas Strauven zich ook in de voorste gelederen wist te melden, met een dertiende plaats in zijn eerste volledig WSK seizoen. Met nog één weekend te gaan, voert Bondarev de tussenstand aan. Douwe Dedecker volgt op P4, maar volgt op amper 20 puntjes van de nummer twee. 
OK: Eyckmans niet aan de start, zege voor Joe Turney
Joe Turney
Joe Turney
Ean Eyckmans kwam niet aan de start van de WSK Super Master Series in La Conca. Eyckmans was er in de twee eerste manches in Lonato wel nog bij maar verkoos er voor om de rest van het seizoen voor te bereiden en liet La Conca links liggen. Kampioenschapsleider Tuukka Taponen gold als grote favoriet maar de Fin kende de nodige tegenslagen en zou pas 18e worden. Een klassering die nadelige gevolgen heeft voor de tussenstand want Taponen ziet zijn Tony Kart teamgenoot Joe Turney, die de zege pakte, de leiding overnemen. De strijd om de titel is hier nog ongemeen spannend met Turney, Taponen, Nakamura, Slater en Coluccio op een zakdoek van elkaar. 

Foto's: Sportinphoto


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 7 maart 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons