van der Horst

Polen: Latvala snelt naar koppositie

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Na vijf klassementsproeven in de Rally van Polen voert Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) het klassement aan. Thierry Neuville is vrijdagmiddag voorlopig tweede in zijn Hyundai i20 WRC.
Neuville opende vrijdag met een besttijd en proefde heel even van de leiding maar Jari-Matti Latvala pakte de volgende scratch en zette zich op kop. De Belg zakte zelfs eventjes naar de vierde plaats maar hij zette op de vierde proef van de dag opnieuw een snelste tijd neer en sprong zo terug naar plaats twee, op 4,4 seconden van de leider.

Achter Latvala en Neuville rijdt een koppel Ford Fiesta's. Ott Tänak is voorlopig derde op 5 seconden van Latvala. Sebastien Ogier volgt 7,3 seconden. Nu al lijkt de winnaar uit dit kwartet te komen want de Hyundai's van Hayden Paddon en Dani Sordo volgen al op driekwart minuut. 

Citroën kende opnieuw een slechte ochtend. Zowel Stéphane Lefebvre als Andreas Mikkelsen verloren tijd op de laatste proef toen ze even van de weg gleden. Craig Breen heeft dan weer transmissieproblemen. Het grootste slachtoffer van de ochtend was Esapekka Lappi die een wiel afreed van zijn Toyota Yaris WRC en zo moest opgeven.

Foto: RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 30 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons