van der Horst

Polen: Neuville grijpt derde seizoenszege

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft in zijn Hyundai i20 WRC de achtste manche van het wereldkampioenschap gewonnen. Dat was de Rally van Polen. Neuville doet ook een goede zaak in de WK-tussenstand.
  • STX Motorhomes
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Na het wegvallen van Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) kon Neuville rustig naar zijn derde zege rijden dit seizoen. De Oostkantonner was het hele weekend in een felle strijd verwikkeld met de Est maar die ging zondagochtend in de fout en moest opgeven. Neuville forceerde niets meer en reed met een vijfde tijd op de Power Stage naar zijn vijfde zege in zijn carrière. Uiteindelijk haalde hij het met bijna anderhalve minuut op zijn teamgenoot Hayden Paddon, die de Belg daarmee een flink handje helpt in de strijd om de titel.

Sebastien Ogier pakte nog vier punten op die Power Stage en schoof door het verdwijnen van Tänak alsnog op naar het podium in zijn Ford Fiesta WRC. Hij moest wel meer dan twee minuten toegeven op Ogier. Dani Sordo eindigde vijfde en zet een derde Hyundai in de top vijf. Sordo drong niet meer aan bij Ogier en stelde zijn plaats veilig op de slotdag.

Teemu Suninen - Ford Fiesta WRC
Teemu Suninen - Ford Fiesta WRC
Stéphane Lefebvre schoof in extremis nog voorbij Teemu Suninen, die zijn WRC-debuut afsluit op een zesde stek. Ook Lefebvre mag tevreden zijn met zijn vijfde stek, zijn beste resultaat dit jaar. Hij redde ook de meubelen van Citroën dat opnieuw een moeilijk weekend kende.

In de WK-tussenstand komt Neuville nu op 11 punten van Ogier die nu 160 punten telt. Beiden nemen ook afstand van Tänak en Jari-Matti Latvala. De volgende rally is die van Finland.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons