van der Horst

Polen: Neuville leider na bewogen tweede dag

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) mag als leider naar de slotdag van de Rally van Polen, de achtste manche van het WRC-seizoen. Hij houdt voorlopig de Est Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) achter zich met een minimale voorsprong.
Neuville mocht als leider naar de middaglus op zaterdag maar kort later leek de rally gespeeld toen Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) moest opgeven en onze Belg zelf lek reed. Ott Tänak leek naar een riante leiding te rijden maar net op dat moment ontdeed de achterspoiler zich van de rest van zijn Fiesta WRC. Tänak kwam toch aan de leiding met een zestiental seconden. Neuville profiteerde in de slotproeven echter optimaal van het gebrek aan downforce bij Tänak om alsnog de leiding te pakken, weliswaar met amper 3,1 seconden.

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier verloor s'ochtends al terrein en bleef problemen kennen. Zijn Ford Fiesta WRC vertoonde kuren in het motorcompartiment. Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) profiteerde om derde te worden en al de nodige afstand te nemen van de Franse wereldkampioen. Teamgenoot Dani Sordo weigerde de situatie uit te buiten met enkele makke tijden en foutjes, waardoor Ogier zich ondanks alles op een stevige vierde positie nestelde op anderhalve minuut van de leider en een kleine minuut van het podium.

Teemu Suninen is inmiddels zesde bij zijn WRC-debuut in de Ford Fiesta WRC. De Fin moet echter rekening houden met Stéphane Lefebvre die bezig is aan zijn sterkste wedstrijd van het jaar en op die manier de meubelen van Citroën ietwat weet te redden.

Zondag zijn er nog vier proeven, waaronder de Power Stage.

Foto's: RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 1 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons