van der Horst

Polen: Neuville leider na openingsdag

Thierry Neuville - Hyundai i WRC
Thierry Neuville - Hyundai i WRC
Thierry Neuville leidt na de openingsdag in de Rally van Polen, de achtste manche van het WRC. In zijn Hyundai i20 WRC houdt hij voorlopig Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) af in een secondeslag. Drie verschillende merken dus in de top drie.
Neuville kende een sterke middag en liet twee snelste tijden noteren en sprong daarmee over Latvala en Tänak die ook heel even van de koppositie genoot. Na tien proeven heeft de Oostkantonner nu een voorsprong van 1,3 seconden op de Est. Latvala volgt nu op 6,6 seconden.

Aanvankelijk ging Sebastien Ogier lang mee met de kopgroep maar na de middag moest het trio laten gaan. Hij volgt nu al op 35,1 seconden van Neuville. Dat opent perspectieven voor de Belg in zijn strijd om de titel. 

Hayden Paddon en Dani Sordo zijn een goede vijfde en zesde en kunnen op hun beurt de druk opbouwen op Ogier. Paddon heeft een achterstand van amper 4,5 seconden op de Franse wereldkampioen. 

Opvallend: de eerste besttijd van Teemu Suninen. De Fin debuteert in een WRC-wagen en pakte de scratch op KP7.

Neuville start morgen als tiende. Normaal zou dat een goede positie moeten zijn, maar dan moet het droog blijven, want vrijdag niet het geval was. Zaterdag wordt alleszins een belangrijke dag want er staan negen proeven op het programma, waarvan enkele onuitgegeven ritten.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 30 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons