van der Horst

Polen: Neuville meteen bovenaan

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) heeft meteen zijn ambitie uitgesproken voor de Rally van Polen, manche acht van het WRC. De Belg klokte de besttijd op de shakedown in de buurt van epicentrum Mikolajki.
Een nieuwe shakedown, maar toch vertrouwd terrein want vorig jaar maakte de shakedown nog deel uit van de proef Sady. Door de regen lag het parcours er op sommige plaatsen modderig bij, en dat is dan weer in het voordeel van de vroege starters morgen. Bovendien is er in Polen snel sprake van spoorvorming in de zachte ondergrond. Ook daar kunnen vroege starters van profiteren.

De eerste vier in de WK-tussenstand kwamen niet toevallig als eerste aan de bak donderdagochtend. Op die manier krijgen ze goed voeling met de ondergrond die ze vrijdag krijgen voorgeschoteld. Neuville opende fors en zette meteen de besttijd neer na de eerste run, gevolgd door Ott Tänak (Ford Fiësta WRC) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC). 

Neuville zakte na een tragere tweede run wat weg maar zette tijdens zijn laatste ritje een tijd neer van 2:12.1. Daar ging niemand meer onder. Tänak strandde op twee tienden, teamgenoot Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) op zes tienden en Ogier op precies een seconde.

Citroën stelde enorm teleur. Nochtans gingen Andreas Mikkelsen, Stéphane Lefebvre en Craig Breen enkele keren meer over de shakedown dan de concurrentie. Mikkelsen werd elfde na WRC-debutant Teemu Suninen (Ford Fiësta WRC), Lefebvre dertiende en Breen veertiende.

Pontus Tidemand maakte met één schamel ritje in WRC2 gehakt van de tegenstand in z'n Skoda Fabia R5.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 29 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons