van der Horst

Polen: Sesks pakt tweede Europese winst

Martins Sesks - Skoda Fabia Rally2
Martins Sesks - Skoda Fabia Rally2
De Let Martins Sesks heeft zondag de Rally van Polen gewonnen, de derde manche van het Europese Rallykampioenschap. Het is zijn tweede Europese overwinning nadat hij vorig jaar ook al zijn thuisrally won. Hayden Paddon werd tweede en pakt gouden punten in de strijd om de Europese titel.
  • De Swert Opticiens
Martins Sesks (Skoda) nam zaterdagmiddag gezwind over van Hayden Paddon (Hyundai). De Let bouwde daarna stelselmatig zijn voorsprong uit en kon met een gerust gemoed de laatste proeven aanvatten. Hij werd daarbij nog eens geholpen door een lekke band voor Paddon in het slot van de wedstrijd. 

De Nieuw-Zeelander redde wel zijn tweede plaats al bleef Mikulaj Marczyk (Skoda), winnaar in Polen vorig jaar, wel op de loer. De Pool verspeelde zijn kansen zaterdagochtend nadat hij even in een gracht kwam te zitten.

Mads Ostberg (Citroën) kende niet zijn beste rally, maar klom op regelmaat wel nog op naar de vierde stek, voor Mikko Heikkilä (Skoda) en Mathieu Franceschi (Skoda).

In ERC3 kende Jon Armstrong geen tegenstand. Bij de junioren ging de winst naar de Noor Ola Nore. Opvallend was de progressie van Max McRae, het neefje van wijlen Colin McRae. De 18-jarige zoon van Alister klokte een tweede tijd op de slotproef. Hij besloot als zesde bij de juniors, bij zijn Europees debuut.

De volgende manche vindt binnen een maand plaats. Dat is de Rally van Letland. Hayden Paddon start als leider in het kampioenschap, voor Sesks en Ostberg.

Foto: Rally Poland - Fia ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 22 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons