van der Horst

Polen: Tänak en Neuville spelen haasje over

Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Ott Tänak - Ford Fiesta WRC
Na veertien proeven in de Rally van Polen, manche acht van het WRC, leidt Thierry Neuville nog steeds in zijn Hyundai i20 WRC. Neuville speelde zaterdagochtend wel haasje over met Ott Tänak (Ford Fiesta WRC). Sebastien Ogier kende een moeilijke ochtend en zakte naar positie zes.
Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul - Hyundai i20 WRC
Neuville begon als leider aan de tweede dag maar moest de koppositie even over laten aan Ott Tänak die helemaal ontketend leek. Neuville zette de situatie met een stevige besttijd op de slotproef van de ochtendlus nog recht en wipte weer naar de eerste plaats. De Oostkantonner heeft nu 1,3 seconden voorsprong op de snelle Est. Jari-Matti Latvala ligt nog altijd op vinkeslag. De Fin bleef constant in het zog en volgt nu op 9,5 seconden van de Belgische leider.

Sebastien Ogier kende een moeilijke ochtend met enkele foutjes en leeglopers en zakte zo weg naar de zesde stek op ongeveer anderhalve minuut van het koptrio. Hij lijkt uitgeteld voor het podium en moet zich nu richten op Dani Sordo die vijfde staat in de stand. Hayden Paddon zet met een voorlopige vierde plaats drie Hyundai's in de top vijf. Paddon was in goede doen en houdt de achterstand op Neuville op driekwart minuut.

Sebastien Ogier - Ford Fiësta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiësta WRC
Neuville ruikt bloed. Door de problemen van Ogier kan de Belg een gouden zaak doen in de WK-stand. Dani Sordo en Hayden Paddon kunnen de Belg een handje helpen door de Franse wereldkampioen op afstand te houden.

Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) behoudt zijn zevende plaats in zijn WRC-debuut, wat ontzettend straf is op het verraderlijke en vooral snelle parcours in Polen.

Pontus Tidemand - Skoda Fabia R5
Pontus Tidemand - Skoda Fabia R5
In WRC2 is er een schitterende duel aan de gang tussen de Skoda's van de Noor Ole-Christiann Veiby en de Zweed Pontus Tidemand. Beide heren strijden er tot op de seconde.






Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 1 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons