van der Horst

Polen: Tweede winst voor Gryazin in ERC

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
Nikolaty Gryazin heeft zondag de Rajd Polski gewonnen, manche zeven van het ERC. Hij won in zijn Skoda Fabia R5 een nagelbijter tegen de Fin Jari Huttunen.
De Rajd Polski moest een triomftocht worden voor Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta) die de ERC-titel zo goed als binnen heeft. De Rus pakte de besttijd op de showproef maar ging zaterdagochtend al vroeg in de fout en moest opgeven.

Na het wegvallen van de onstuimige Rus nam Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5) over, met een jagende Jari Huttunen (Hyundai i20) achter zich. Chris Ingram (Skoda Fabia) volgde als derde. Dat zou uiteindelijk ook het eindpodium worden.

Huttunen zette Gryazin twee dagen lang onder druk. Het verschil bedroeg nooit meer dan een kwartminuut. Op de voorlaatste proef kreeg de Fin een tijdstraf van 10 seconden en tot overmaat van ramp reed hij op de slotproef nog eens lek. Na vijftien proeven was het verschil tussen beide jonge kemphanen amper acht seconden. Voor Gryazin is het zijn tweede ERC-overwinning in zijn carrière. De Brit Ingram eindigde op ruim twee minuten derde na een mooie strijd met de Duitser Fabian Kreim.

Bij de Juniors U27 is Martin Sesks kampioen geworden ondanks een opgave.

foto: ERC Series

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 23 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons