van der Horst

Polestar 1 opent bestellingen voor laatste productierun

Brussels Motor Show 2020 - Polestar 1
Brussels Motor Show 2020 - Polestar 1
De finale bouwslots voor de Polestar 1 - de krachtige elektrische hybridewagen van Volvo-zuster Polestar - zijn nu beschikbaar. De productie van de wagen in de productiefaciliteit in het Chinese Chengdu zal tegen het einde van 2021 afgerond worden.
  • St. Paul

De Polestar 1 is de halo-wagen van het merk en ook de eerste wagen die het merk lanceerde. Hij beschikt over een scherp design en state-of-the-arttechnologie, met 609 pk en 1.000 Nm koppel beschikbaar via een hybride aandrijflijn. De GT beschikt over twee elektromotoren op de achteras, aangevuld met een 2.0-liter turbo-benzinemotor en geïntegreerde startmotor aan de voorzijde.

"Een carrosserie van koolstofvezel, Akebono-remmen met zes zuigers en instelbare Öhlins Dual Flow Valve-dempers maken van rijden met de Polestar 1 een uiterst verfijnde ervaring. Met geavanceerde functies zoals mechanische koppelverstelling vertegenwoordigt hij de rol van Polestar als leidende ster voor de vooruitgang van technologie", klink het in een persbericht.

Polestar 1
Polestar 1
Met een batterijcapaciteit van 34 kWh heeft de Polestar 1 nog steeds het langste puur elektrische rijbereik van alle hybrides - 124 km (WLTP) - wat hem bruikbaar maakt in alledaagse situaties als een puur elektrisch voertuig.

Hij is exclusief online te koop op Polestar.com, maar geïnteresseerde klanten kunnen ook terecht bij de Polestar Spaces in Brussel, Gent of Antwerpen voor extra informatie en testritten.

Foto: Marnik Mouchaers & Polestar
Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Automotive op dinsdag 16 februari 2021.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons