van der Horst

Polestar 2 gaat in productie in China

Polestar 2
Polestar 2
Polestar, een dochteronderneming van het Chinees-Zweedse Volvo, is in China gestart met de productie van de Polestar 2. De wagen wordt gebouwd in de fabriek in Luqiao die eigendom is van moederbedrijf Geely, de grootste autoproducent in de volksrepubliek. De Polestar 2 werd een goed jaar geleden onthuld. Hij is de eerste volledig elektrische wagen van het merk en volgt de plug-inhybride Polestar 1 op. De eerste exemplaren moeten vanaf juli richting Europa komen, waarna ook China en Noord-Amerika bediend worden.
De Polestar 2 is een vijfdeurs fastback die concurrentie moet aangaan met de Tesla Model 3's van deze wereld. Hij beschikt over een batterij van 78 kWh, waarmee hij een kleine 500 kilometer rijbereik moet hebben. Een spurtje van 0 naar 100 neemt vijf tellen in beslag, waarbij een elektromotor de vooras aandrijft en een andere de achteras. Samen zijn de motoren goed voor een vermogen van 300 kW (ca 408 pk) en 600 Nm koppel.

Voor ongeveer 60.000 euro wisselt de wagen van eigenaar, waarbij u ook drie jaar gratis onderhoud krijgt (weliswaar beperkt tot 50.000 km). Dat is een hele som, maar er staat ook een goedkopere variant op stapel, met één elektromotor en een kleinere batterij, die voor circa 40.000 euro over de spreekwoordelijke toonbank moet gaan.

Foto: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Autonieuws op woensdag 25 maart 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons