van der Horst

Politieke onrust baart Formule E kopzorgen

Start Santiago E-Prix 2019
Start Santiago E-Prix 2019
Nadat de organisatie van het Formule E kampioenschap noodgedwongen de manche in Hong Kong moest schrappen vanwege de rellen tengevolge de politieke inmenging van China, moeten zij nu hun ogen al op een andere stad richten. Ook in Santiago zijn er nu rellen uitgebroken sinds vrijdag en moest het leger uitrukken om de vrede te bewaren.
De rellen in de Chileense hoofdstad werden aangestoken door een prijsstijging voor het openbaar vervoer. Hierbij werden ook verschillende politieke symbolische gebouwen in brand gestoken, waaronder ook het hoofdkantoor van Formule E partner Enel. De Formule E volgt de hele situatie op, maar wil nog geen actie ondernemen. Eind dit jaar vindt er bovendien ook een Klimaattop van de Verenigde Naties plaats daar in het Parque Bicentenario en men wil afwachten hoe de toestand zal evolueren.

In ieder geval neemt men een risico en is de kans groot dat we dit seizoen één manche minder zullen hebben moest de civiele onrust in Chili blijven duren, tenzij men nog met een ultieme noodoplossing kan komen zoals twee seizoenen geleden, toen Punta del Este onverwachts de plaats moest innemen van São Paulo. Afwachten is dus de boodschap.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 21 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons