van der Horst

Porsche 911 GT2 RS Clubsport race lanceert GT2-klasse in voorprogramma 24H Spa

Porsche 911 GT2 RS Clubsport
Porsche 911 GT2 RS Clubsport
Een jaar nadat Stéphane Ratel zijn plannen uit de doeken deed voor een nieuwe klasse zal 'GT2' gelanceerd worden in het voorprogramma van de Total 24 Hours Spa. Dat zal geschieden door een unieke wedstrijd die exclusief met de Porsche 911 GT2 RS Clubsport betwist wordt. Mark Webber gaf enkele weken terug al een demonstratie met de wagen in Bathurst, maar in Spa krijgen we dus een echte competitie voorgeschoteld met de bolide waarvan er 200 exemplaren zullen gebouwd worden.
De Porsche 911 GT2 RS Clubsport lijkt dus de referentie te worden voor de nieuwe GT2-klasse, die zich richt op gentleman rijders en sprintwedstrijden. Ook andere constructeurs zijn inmiddels bezig met de ontwikkeling van een GT2-bolide. Vanaf 2020 zullen GT2-wagens de GT3-grids aanvullen in de Blancpain GT Sports Club, maar ook de Blancpain GT World Challenge kampioenschappen (voorheen Sprint Cup) in Europa, Amerika en Azië.

Foto: Porsche Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op maandag 11 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons