van der Horst

Porsche bekent als eerste kleur (+ foto's)

André Lotterer en Neel Jani met de Porsche 99X Electric
André Lotterer en Neel Jani met de Porsche 99X Electric
Gisterenavond toonde Porsche hun wagen waarmee André Lotterer en Neel Jani het zesde seizoen van de Formule E zullen aanvattten: de Porsche 99X Electric. Hiermee zijn zij de eersten van het veld die hun wagen officieel voorstellen. Met de wit-rood-zwarte kleuren blijft men in de lijn van de Porsche 911 RSR GTE en destijds de Porsche 919 Hybrid. Om hun nieuwe strijdros voor te stellen haalde het merk uit Weissach alles uit de kast om dit op een unieke manier te doen.
Porsche 99X Electric
Porsche 99X Electric
De voorstelling begon om 18 uur live op het online game-kanaal Twitch. Daar kreeg het publiek een heuse interactieve game voor zich. Dit bestond uit twee spelers waarbij het publiek de beslissing mocht nemen wat zij moesten doen. Daarbij moesten beiden spelers verschillende opdrachten uitvoeren om uiteindelijk de wagen officieel voor te stellen. Ongeveer 4 uur later waren alle opdrachten vervuld en mochten de spelers - die overigens Lotterer en Jani zelf waren - de wagen voorstellen.

Voor de elektrische aandrijving werd teruggegrepen naar de ingenieurs die actief waren tijdens het LMP1-project. De hybride-aandrijving van destijds bleek dan ook de perfecte basis om over te schakelen naar de elektrische. Ondertussen heeft Lotterer ook al zijn eerste testkilometers achter de kiezen en is het nu wachten tot midden oktober, wanneer Porsche zal deelnemen aan de pre-seasonstesten in Valencia.
 
Foto's: PorscheSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 29 augustus 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons