van der Horst

Porsche bevestigt André Lotterer naast Neel Jani

André Lotterer
André Lotterer
Porsche heeft zopas officieel bevestigd dat André Lotterer het tweede zitje zal bemannen in het seizoen 2019/2020, naast de reeds eerder bevestigde Neel Jani. Het was het Franse AutoHebdo dat vorige week reeds de kat de bel aanbond, maar vandaag volgde dus de officiële confirmatie.
Lotterer is een gekende naam in de Formule E en verdedigde recent de kleuren van DS Techeetah. De voorbije twee seizoenen pakte hij telkens twee podia en eindigde op de 8e plaats in de rijdersrangschikking. Hij staat ook sinds 2017 op de loonlijst bij Porsche, nadat hij voordien bij VAG-zusterbedrijf Audi aan de bak kwam. Lotterer is uiteraard drievoudig Le Mans-winnaar, won ook de wereldtitel in het FIA WEC en stond bij de Grote Prijs van België aan de start van een F1-race.

André Lotterer toonde zich vanzelfsprekend opgetogen. "Ik kijk er naar uit om met Porsche aan de start te komen in de Formule E. Ik ben al sinds 2017 lid van de Porsche-familie en samen boekten we heel wat successen, vooral toen ik met Neel samenwerkte. We reden samen in het Porsche LMP1-team in 2017 en voor Rebellion in het WEC de voorbije twee jaar. Het is geweldig dat we nu teamgenoten worden bij het Porsche Formule E team."

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op woensdag 17 juli 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons