van der Horst

Porsche bevestigt LMP1 rijdersbezettingen

Mark Webber
Mark Webber
Het was al langer geweten welke piloten Porsche zouden vertegenwoordigen bij de terugkeer naar de top van de uithoudingsracerij, maar het merk uit Stuttgart maakte vandaag via een officieel twitterkanaal de samenstelling van de twee trio’s en de startnummers bekend. Alle zes rijders waren deze week aanwezig in Weissach voor een laatste seat fitting en een finale beslissing over de rijdersbezettingen. Komende maandag wordt op het autosalon van Geneve het programma en de definitieve livery officieel voorgesteld.
Mark Webber, Timo Bernhard en Brendon Hartley zullen een team vormen op de Porsche 919 Hybrid met startnummer #20, terwijl Romain Dumas, Marc Lieb en Neel Jani het stuur zullen delen van de #14. Timo Bernhard en Romain Dumas komen dus in actie op twee verschillende wagens, net als bij Laurens Vanthoor en Stéphane Ortelli wordt ook hier dus een succesduo van elkaar gescheiden.

De startnummers zijn naar alle waarschijnlijkheid ook niet geheel willekeurig gekozen. Zo droeg de Porsche 917K in de legendarische Le Mans film van Steve McQueen destijds het nummer #20.

Foto: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 28 februari 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons