van der Horst

Porsche blijft in Formule E

André Lotterer - Porsche FE Team
André Lotterer - Porsche FE Team
Porsche heeft bevestigd dat ze minstens tot en met 2023 in het Formule E wereldkampioenschap blijven. De Duitse sportwagenfabrikant zal dan ook een Gen3-wagen maken, de nieuwe generatie van de elektrische eenzitters die vanaf volgend seizoen gebruikt zullen worden.
"De nieuwe Gen3 opent het volgende hoofdstuk in het verhaal van de Formule E, en we willen er deel van uitmaken", zegt Porsche Motorsportbaas Fritz Enzinger. “Met onze deelname in 2019 hebben we ons duidelijk toegewijd aan de Formule E. Vanuit ons oogpunt biedt het de meest competitieve omgeving om de ontwikkeling van high-performance voertuigen te bevorderen met een focus op milieuvriendelijkheid, energie-efficiëntie en duurzaamheid. Het vorige seizoen bevestigde dit, ondanks de aan pandemie gerelateerde beperkingen. De successen in ons debuutseizoen met twee podia en een pole positie zijn slechts het begin."

Porsche was vanaf het begin betrokken bij de discussies over de Gen3-regelgeving. “Het was belangrijk voor ons dat het DNA van de Formule E bewaard bleef. Dat is gebeurd. Tegelijkertijd zien we mogelijkheden om de Formule E naar een hoger niveau te tillen vanuit een sportief en technologisch oogpunt”, zegt Enzinger. “We zien het dan ook als een interessante uitdaging om actief vorm te geven aan de succesvolle toekomst van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap en daarmee elektrische mobiliteit een nieuwe boost te geven op mondiaal niveau. We kijken uit naar het nieuwe Formule E-tijdperk.”

Foto: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op vrijdag 26 maart 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons