van der Horst

Porsche bouwt extreme 919 Hybrid EVO om F1-records te verpulveren (+ Video)

Porsche 919 Hybride EVO
Porsche 919 Hybride EVO
Een half jaar geleden kwam er een einde aan het uitermate succesvolle LMP1-programma van Porsche in het FIA WEC. De Duitse constructeur maakte toen al melding van een afscheidstour (#919Tribute), al had niemand meteen verwacht dat men nog eens alles uit de kast ging halen. De Porsche 919 Hybrid werd de afgelopen maanden opnieuw onder handen genomen, ditmaal bevrijd van elke reglementaire beperking. Het resultaat is een extreme EVO versie, met een duidelijke aangepaste aerodynamica en ontketende motor. Concrete details ontbreken vooralsnog, maar Porsche gaf alvast een teaser vrij onder de vorm van onderstaande video.
Porsche 919 Hybride EVO
Porsche 919 Hybride EVO
Het doel van het project is om huidige ronderecords op iconische circuits te verbreken. Spa-Francorchamps was de eerste stop op het programma van Porsche, waar het de voorbije dagen in actie kwam met de 919. Het eerste doel is dus het ronderecord van Lewis Hamilton (1.42.553), dat volgens EnduranceInfo vanmorgen werd verbroken. Zowel Neel Jani als André Lotterer kregen de eer om het monster te temmen.

Porsche 919 Hybride EVO
Porsche 919 Hybride EVO
Zoals u op de beelden kan zien beschikt de wagen over een gigantische achtervleugel, die bovendien ver achter de wagen hangt. Ook de voorkant van de wagen werd duidelijk onder handen genomen. De luchtinlaten langs de cockpit werden vergroot en er werden panelen aangebracht onderaan aan de zijkant om de luchtstromingen onder de wagen te houden en zo min mogelijk weerstand te creëren. Ook de motor zal ongetwijfeld meer PK's produceren.

Update

Lees ook: Porsche 919 Hybrid Evo in België in actie bij 25H Fun Cup!

Foto's: André Lotterer & LB-Motorsport VideoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 9 april 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons