van der Horst

Assen: Vermeulen klopt Derdaele - Drama voor puntenleider van Eijndhoven

Thierry Vermeulen - Team GP Elite
Thierry Vermeulen - Team GP Elite
Thierry Vermeulen heeft de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op zijn naam geschreven. De Nederlander hield respectievelijk titelpretendenten Dylan Derdaele en Glenn Van Parijs af, terwijl puntenleider Huub van Eijndhoven in de openingsronde terugviel tot de laatste plaats en uiteindelijk nog als vijfde afsloot. Daarmee is de titelstrijd spannender dan ooit met een nipt verschil tussen beide rijders. In Pro-Am zagen we een herhaling van het resultaat van gisteren, met een zege voor Floris Dullaart, terwijl voormalig leider Nicolas Saelens door de pitstraat moest en terugviel. Jan Lauryssen revancheerde na de pech van gisteren en won de Am-ranking op een knappe zesde plaats algemeen.
Bij de start zet Thierry Vermeulen (Team GP Elite) zijn pole om in de leiding, voor Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Glenn Van Parijs (NGT Racing). Net als gisteren komt het echter in de openingsronde tot een aanrijding, waarbij de Safety Car de piste opkomt. Ditmaal is het Huub van Eijndhoven (TeamPGZ by JW Raceservice) - de leider in de voorlopige tussenstand - die Steven Van Rhee (Team GP Elite) aantikt, waarna beide heren door de grindbak moeten. Voor Van Rhee is het einde verhaal, terwijl van Eijndhoven terugvalt tot de laatste plaats en een fikse inhaalrace voor zich heeft.

Bij de herstart loopt het meteen terug fout. Teamgenoten Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens (Q1 Trackracing) zijn in een felle strijd verwikkeld en wanneer Teunkens iets later remt dan Vandierendonck en de Antwerpenaar zijn teamgenoot tracht te ontwijken, raakt hij Sebastian Freymuth (PG Motorsport), waarna de Oostenrijker dient op te geven. De Safety Car verschijnt opnieuw op de baan, maar wederom houden de heren vooraan het hoofd koel. De posities vooraan het veld wijzigen niet meer en uiteindelijk pakt Thierry Vermeulen zijn allereerste algemene zege in de Porsche Carrera Cup Benelux, voor Dylan Derdaele - de nieuwe puntenleider - en Glenn Van Parijs. De titel zal dus beslecht worden over twee weken in Hockenheim.

In Pro-Am ging de zege zoals vermeld naar Floris Dullaart (Team GP Elite) die een uitstekend weekend achter de rug heeft met een dubbelzege. Nicolas Saelens (Belgium Racing) besloot als vijfde in Pro-Am, maar ziet zijn achterstand dus groeien. In Am won zoals gemeld Jan Lauryssen (Q1 Trackracing), terwijl Luc Vanderfeesten (TeamPGZ by Red Ant Racing) - gisteren nog triomfator - als tweede afsloot in de klasse. Bovendien kroont Lauryssen zich met deze nieuwe zege tot Am-kampioen, in zijn debuutseizoen.

Foto: Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 19 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons