van der Horst

Porsche Carrera Cup Benelux start nieuw tijdperk met sterkste veld ooit

Porsche 911 GT3 Cup type 992
Porsche 911 GT3 Cup type 992
Volgende week dinsdag, 30 maart, kunnen rijders en teams tijdens de officiële testdag van de Porsche Carrera Cup Benelux op CM.com Circuit Zandvoort voor het eerst kennismaken met de nieuwe wedstrijdauto. De Porsche 911 GT3 Cup op basis van de huidige modelgeneratie 992 is met 510 pk de krachtigste Cup-Porsche aller tijden. De status van de Porsche Carrera Cup Benelux als snelste merkencup in de lage landen wordt hiermee eens te meer bevestigd. Passend bij de start van het nieuwe Cup-tijdperk presenteert de serie ook het sterkste deelnemersveld tot nu toe.
Zoals dat in dit stadium in de aanloop naar het seizoen in veel klassen gebruikelijk is, moeten er nog enkele namen worden ingevuld, maar in totaal zijn er niet minder dan 21 nieuwe Porsche 911 GT3 Cup-auto’s ingeschreven voor het komende seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Met de Belg Dylan Derdaele, die in 2016 de titel won, en de Nederlander Xavier Maassen, die in 2017 bovenaan in het rijdersklassement eindigde, keren twee voormalig kampioenen van de Porsche-merkencup in de Benelux dit jaar terug in de serie. Derdaele komt opnieuw uit onder de vlag van het Belgium Racing Team, terwijl Maassen in actie komt namens het #TeamPGZ by RedAnt Racing.

Naast de twee genoemde teams behoren ook GP Elite, NGT Racing, Q1 Trackracing by EMG Motorsport, Speedlover, #TeamPGZ by JW Raceservice, Duwo Racing, Parker Revs Motorsport en PG Motorsport tot de renstallen die zich voor de deelname hebben ingeschreven. Daarbij zijn Duwo Racing uit Luxemburg en het Britse Parker Revs Motorsport nieuw in de gelederen van de Porsche Carrera Cup Benelux, terwijl PG Motorsport na enkele gastoptredens in 2020 nu het volledige seizoen vertegenwoordigd is. GP Elite en Parker Revs Motorsport combineren de deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux met een programma in de internationale Porsche Mobil 1 Supercup, die in het voorprogramma van de Formule 1 rijdt. 

Het deelnemersveld van de Porsche Carrera Cup Benelux is verdeeld in drie categorieën, te weten Pro, Pro-Am en de dit jaar nieuwe Am-klasse, afhankelijk van het niveau van de rijders. Voor elk van de categorieën is er een eigen puntenklassement. Bij de rijders zijn er naast de terugkerende oud-kampioenen Dylan Derdaele en Xavier Maassen de nodige nieuwkomers, onder wie Thierry Vermeulen, Steven Van Rhee en de Belg Ghislain Cordeel. Andere rijders wisselen van klasse, zoals Huub van Eijndhoven, die vorig jaar in de Pro-Am-klasse reed en nu gepromoveerd is naar de Pro-categorie.

“Met de komst van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup en het grootste en sterkste veld tot nu toe tonen we dit jaar de ware identiteit van de Porsche Carrera Cup Benelux”, toont seriemanager Olivier Aerts zich tevreden. “We hebben een goede mix van Pro-rijders, jonge talenten die het potentieel hebben om verder te klimmen op de Porsche-motorsportpiramide, en Pro-Ams, gemotiveerde en getalenteerde ‘gentlemen drivers’ die op dit niveau hun capaciteiten kunnen tonen. Daarnaast is er de nieuwe Am-klasse, waarin we rijders de mogelijkheid bieden om door te groeien vanuit de Sprint Trophy naar de Carrera Cup. We zijn zeer ingenomen met de belangstelling van rijders en teams en kijken nu allereerst uit naar de roll-out van volgende week op Zandvoort.”
 
Het seizoen begint van 29 april-1 mei in het voorprogramma van het FIA World Endurance Championship op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Daarna volgen evenementen op de Red Bull Ring in Spielberg in Oostenrijk, CM.com Circuit Zandvoort, Circuit Zolder, het TT-Circuit Assen en de Hockenheimring Baden-Württemberg.

Porsche Carrera Cup Benelux

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 26 maart 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons