van der Horst

Van Parijs wint seizoensfinale - Derdaele kampioen

Glenn Van Parijs - NGT Racing
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Glenn Van Parijs heeft de allerlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 op zijn naam geschreven, zijn vierde triomf dit seizoen. Met een zesde plaats in de sprint op de Hockenheimring verzekerde concurrent Dylan Derdaele zich evenwel van de titel, zijn tweede overigens nadat hij ook in 2016 reeds de kroon pakte.
Van Parijs (NGT Racing) vertrok vanaf de vierde plaats op de grid, maar nog in de openingsronde schoof de Limburger een plaatsje op. Wanneer poleman en initieel leider Huub van Eijndhoven (TeamPGZ by JW Raceservice) bij het ingaan van de tweede ronde zich compleet verremde in de eerste bocht, bedankten Thierry Vermeulen (Team GP Elite) en Van Parijs. De Belg, die vorige week nog de GT Divisie bij de 24 Hours of Zolder won met Red Ant Racing, waagde zich aan een inhaalbeweging in de haarspeld, maar de Nederlander pareerde keurig. Een ronde later was het evenwel prijs voor Van Parijs, die doorstootte naar de kop en deze niet meer afstond. De posities in de top drie veranderden niet meer, waardoor Van Parijs op het ereschavot geflankeerd werd door twee Noorderburen en teamgenoten: Thierry Vermeulen en Steven Van Rhee (Team GP Elite).

Dylan Derdaele (Belgium Racing) van zijn kant deed wat hij moest doen. Hij reed een gecontroleerde race, bleef uit de problemen en liet zich niet verleiden tot duels met tegenstanders die hem mogelijk de titel konden kosten. Hij finishte op een troosteloze zesde plaats, maar dat was wel voldoende voor de titel in de snelste merkencup van de Benelux. Floris Dullaart (Team GP Elite) verzekerde zich gisteren van de ProAm-titel en gaf die kroon vandaag wat extra glans met een zege in de klasse. De Nederlander vierde in ware Daniel Ricciardo-stijl, met een shoey dus, in het gezelschap van John De Wilde (Speedlover) en Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing), die nochtans een tijdstraf kreeg voor een jump start. Net als gisteren bleef Harald Geisselhart (PG Motorsport) Ad Geerts (TeamPGZ by Red Ant Racing) voor en daarmee won hij de Am-categorie.

Foto's: Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 3 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons