Porsche Carrera Cup Deutschland: Harry King koning van Imola

Harry King
Harry King
Harry King (Allied-Racing), hier gekend om zijn titel in 2022 in de Porsche Carrera Cup Benelux, heeft in Imola de twee eerste races voor de Porsche Carrera Cup Deutschland gewonnen. Larry ten Voorde (Proton Huber Competition), de regerende en drievoudige kampioen, eindigde tweemaal op de tweede plaats. Al gooiden verschillende straffen het klassement in beide races overhoop.
  • Powercars
Larry ten Voorde - Proton Huber Competition
De eerste die een straf kreeg was Huub van Eijndhoven, die in de eerste race te vroeg weg was van op de pole. Ariel Levi(Team GP Elite) kreeg zo de leiding in handen, maar ten Voorde tikte de wagen aan in een poging er voorbij te geraken, voor die actie kreeg ten Voorde dan weer een tijdstraf. Levi kwam dan wel als eerste over de finish maar na de wedstrijd werd hij uit het klassement geschrapt omdat er te weinig benzine overbleef in de brandstoftank. Zo werd King tot winnaar uitgeroepen voor ten Voorde en Robert de Haan (Team75 Bernhard).

Harry King - Allied-Racing
In de tweede race pakte King al snel na de start de koppositie over van Theo Oeverhaus (Bonk Motorsport) en bleef vooraan tot aan de finish. Larry ten Voorde pakte voor de tweede race op rij de tweede plaats. Robert de Haan was opnieuw derde maar ook hij kreeg een tijdstraf en tuimelde naar de veertiende plaats. Marvin Klein (Target Competition) kreeg zo de laatste podiumplaats in de schoot geworpen.

Foto's: Porsche Press

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 23 april 2024.