van der Horst

Huub van Eijndhoven autoritair in race 1 bij DTM Zolder

Huub Van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW Raceservice
Huub Van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW Raceservice
Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW Raceservice) heeft met een dominante vertoning de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in de marge van het DTM weekend in Zolder gewonnen. De Nederlander vertrok vanaf pole, stond de koppositie niet meer af en vervovert dankzij die zege de leiding in de puntenstand. Glenn Van Parijs (NGT Racing) klopte af als tweede nadat hij in de aanvangsfase een verhit duel uitvocht met Dylan Derdaele (Belgium Racing), die als derde besloot.
  • 24 Hours of Zolder
Podium Zaterdagrace DTM Zolder
Podium Zaterdagrace DTM Zolder
Bij de start zet van Eijndhoven zijn pole perfect om in de leiding, voor Sebastian Freymuth (PG Motorsport). Ook de posities achter hem wijzigen niet bij het aansnijden van de Eerste Linkse, maar puntenleider Dylan Derdaele tracht Glenn Van Parijs buitenom te passeren in de Kanaalbocht. Het gevecht zet zich door tot in de Lucien Bianchi, waar beide kemphanen met elkaar in aanraking komen. Derdaele houdt echter stand en weet in de Thierry Boutsen Chicane Van Parijs te verschalken. Tweevoudig kampioen Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing) weet in de openingsronde op te rukken naar de vijfde plaats, net voor Am-rijder Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport).

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Derdaele zet meteen druk op Freymuth voor de tweede plaats, maar Glenn Van Parijs weet binnendoor te duiken in de Sterrenwachtbocht en verschalkt streekgenoot Derdaele, die tevens Maassen ziet passeren. Ook Jan Lauryssen ruikt zijn kans, maar Derdaele weet de Kempenaar te pareren. Één ronde later vindt Glenn van Parijs zijn weg langs Freymuth, met in zijn zog Xavier Maassen. Maassen verslikt zich echter en ziet zowel Derdaele als Lauryssen aan zich voorbijgaan.

Glenn Van Parijs - NGT Racing
Glenn Van Parijs - NGT Racing
Halfweg de race zet Derdaele de aanval in op de laatste podiumplaats, in handen van Sebastian Freymuth. Na enkele mislukte pogingen, waarbij beide heren het contact niet schuwen, werkt de Limburger zich voorbij de Duitser, die op zijn beurt zijn wedstrijd enkele ronden later ziet eindigen in de bandenstapels van de Sacramentsheuvel. De posities vooraan veranderen niet meer, met van Eijndhoven voor Van Parijs en Derdaele. Dankzij het puntje verbonden aan zijn pole positie wordt van Eijndhoven bovendien ook de nieuwe puntenleider.

In Pro-Am kon Nicolas Saelens niet profiteren van zijn pole. Hij verloor vroeg in de wedstrijd reeds het voordeel en zou op drie ronden van het einde uit de wedstrijd spinnen in de Bianchi-bocht; een rampscenario voor de titelambities van de West-Vlaming die tot deze race de ranking aanvoerde. John De Wilde (Speedlover) profiteerde en won met ruime marge op Ziad Geris (Team GP Elite) en Floris Dullaart (Team GP Elite). 

In Am won Jan Lauryssen na een bewogen race. Na ongeveer twee derde wedstrijd schatte hij de remzone in de MINI bocht (de voormalige Bolderbergbocht) volledig verkeerd in. Hij spinde en tikte in dat manoeuvre ook Xavier Maassen mee rond.

Morgen staat om 10u45 de tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma.

--- Uitslag Race 1 (PDF) ---

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 7 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons