van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing NGT Racing & Glenn Van Parijs

De eerste helft van het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux is achter de rug en in de titelstrijd vinden we na de wedstrijden aan de Nederlandse kust nog drie kandidaten: Dylan Derdaele, Huub van Eijndhoven en NGT Racing-rijder Glenn van Parijs. Die laatste scoorde in Nederland een derde en vierde plaats, een resultaat dat misschien iets beter had kunnen zijn, maar ook slechter. “Het werd een weekend waarin we tevreden moeten zijn met het behoorlijke resultaat, zonder evenwel euforisch te doen”, vatte teammanager Marc Maton het voorbije weekend in Zandvoort gevat samen.
De Porsche Carrera Cup Benelux 2021 deed na België (Spa-Francorchamps) en Oostenrijk (Red Bull Ring) nu Nederland aan en dat opnieuw in het kader van een prestigieuze meeting op een F1-circuit. Ditmaal was de plaats van afspraak Circuit Zandvoort, waar begin september voor het eerst in 25 jaar weer een F1-wedstrijd zal verreden worden. De deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux deden het dit weekend in het gezelschap van de ADAC GT Masters, een hoogstaand GT-kampioenschap en ook de collega’s van de Duitse Carrera Cup tekenden present.
 
Tijdens de kwalificaties voor de beide races, verreden in één sessie, werd Glenn van Parijs door een andere wagen aangetikt en dat betekende dat hij niet optimaal zijn kansen kon verdedigen.
 
Marc Maton: “Dat is net wat ik dus bedoel met dit weekend. Enerzijds zijn je kansen om meer vooraan te starten gehypothekeerd, maar anderzijds start je voor hetzelfde geld tweemaal helemaal achteraan. Ons hele weekend verliep een beetje in die richting…”
 
Glenn van Parijs reed vervolgens twee verstandige wedstrijden, met een derde en vierde plaats als resultaat, meteen goed voor heel wat punten en een derde plek in het kampioenschap op enkele eenheden van zijn directe rivalen, die we nu de eerste helft van het seizoen achter de rug is, gerust concurrenten in de titelstrijd mogen noemen.
 
Glenn van Parijs: “Eerst en vooral sluit ik me volmondig bij Marc aan, we mogen niet echt tevreden zijn over dit weekend, maar anderzijds hebben we, denk ik, het maximale resultaat behaald dat mogelijk was. Het moet beter in de drie resterende meetings als we de titel willen pakken. Ik kijk trouwens erg naar die resterende wedstrijden uit, zeker met een finale in Hockenheim, een circuit waar ik eerder in de Duitse Carrera Cup reed en ook al meestreed in de Porsche Supercup. We staan nog steeds goed geplaatst en in de tweede helft van het seizoen wil volop scoren en vooral, fouten vermijden. Ik ben alvast heel erg gemotiveerd.”
 
Voor de volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux trekken de teams en rijders richting Circuit Zolder en dat tijdens het weekend van 7 en 8 augustus.

Persbericht NGT RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 13 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons