van der Horst

Red Bull Ring: Onbekend terrein voor puntenleiders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens

Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing trekt deze week naar de Red Bull Ring in Oostenrijk. Op de Formule 1-omloop staat dit weekend de tweede afspraak in de Porsche Carrera Cup Benelux geprogrammeerd, twee weken na de seizoensopener waar Belgium Racing dominant voor de dag kwam. Zowel Dylan Derdaele als Nicolas Saelens leiden de voorlopige tussenstand en zijn vastberaden een vervolg te breien aan hun zegereeks bij twee nieuwe sprints in de marge van de European Le Mans Series.

“Het zijn drukke weken, met een opeenvolging van sprint- en endurance races met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup”, erkent Marc Goossens. “Met zeges in de beide disciplines, heeft Belgium Racing zijn start echter niet gemist. De sfeer in het team is daardoor opperbest en dat maakt dat iedereen enorm gemotiveerd is. Precies omdat we de Porsche Carrera Cup Benelux goed gestart zijn, kunnen zowel Dylan als Nicolas zonder druk naar de tweede meeting toeleven. Zij leiden de puntenstand en het is aan de concurrentie om die kloof te dichten.”

“We hadden reeds een goed gevoel bij het testwerk, maar het is toch altijd wachten tot de eerste race om de echte waardeverhoudingen te kennen. Met een dubbele zege is er van twijfel echter absoluut geen sprake”, stelt Dylan Derdaele, die het in 2016 nog tot kampioen schopte in de snelste merkencup van de Benelux. “Het enige onbekende element dit weekend is voor mij de omloop. Ik heb races op heel wat circuits op mijn palmares staan, maar de Red Bull Ring ontbreekt vooralsnog op het lijstje. Om me zo goed mogelijk voor te bereiden, heb ik de voorbije weken getraind op een professionele simulator. Daardoor heb ik reeds een goed beeld van wat ons te wachten staat.”

Nicolas Saelens - Belgium Racing
Nicolas Saelens - Belgium Racing
“In tegenstelling tot enkele van onze concurrenten, hebben we voor de start van het seizoen niet kunnen testen op de Red Bull Ring”, verduidelijkt Nicolas Saelens die de Pro-Am-ranking aanvoert. “De omloop is nieuw voor mij, maar hij spreekt tot de verbeelding. Met vloeiende snelle bochten, lange rechte lijnen en enkele zware remzones biedt hij wel enkele uitdagingen. Net als Dylan, vertrouw ik op een simulator om mij voor te bereiden, al voel ik me ook enorm geruggesteund door Belgium Racing.”

De actie in Oostenrijk begint op vrijdag met twee vrije trainingen, gevolgd door op zaterdag de kwalificaties (14u) en een eerste wedstrijd over 30 minuten om 17u25. Op zondag staat er traditioneel opnieuw een sprint over 30 minuten op het programma, vanaf 9u45.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 13 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons