van der Horst

Porsche Day Netherlands: Nabeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Het eerste evenement op een weekdag van de Porsche GT3 Cup Challenge op het TT Circuit Assen werd een schitterend succes. Naast de beide races van de snelste merkencup van de Benelux, beleefden heel wat Porsche-liefhebbers een onvergetelijke dag op het circuit in Noord-Nederland. In de beide races gingen de zeges in de Pro Cup naar Peter Hoevenaars (Belgium Racing). Max van Splunteren (GT3.nl by Land Motorsport), derde en tweede, blijft wel leider in de tussenstand van het kampioenschap. In de Am Cup was de eerste zege voor Tjarco Jilesen (PG Motorsport) en de tweede overwinning van de dag was voor Yannick Hoogaars (Belgium Racing).
We schreven het al eerder, de twee zomerse evenementen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gooien het over een andere boeg na de schitterende meetings van het WEC in Spa en de Blancpain Sprint Series op Circuit Zolder. De eerste afspraak was dus op het wereldvermaarde circuit van Assen, met een combinatie van competitie - de vijfde en zesde wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux - en heel wat rijtijd voor eigenaars van een diverse types Porsche, gaande van de exclusieve en revolutionaire Porsche 918 Hybrid en diverse varianten van de iconische Porsche 911 tot de nieuwste versie van de Porsche Macan en Porsche Cayenne.
 
Race 1: Hoevenaars en Jilesen op eigen bodem
Hoewel Xavier Maassen (Thems Racing by DVB) van op de polepositie vertrok, was het toch de jonge Hoevenaars die de zege voor Belgium Racing veilig stelde. “Ik kon Xavier bij de start verschalken en dan ronde na ronde, meter na meter wegrijden”, aldus Hoevenaars. “De wagen was echt super, met dank aan het team en hoewel Xavier druk bleef zetten, geloofde ik rotsvast in de zege.” Xavier Maassen deed wat hij kon, “maar na mijn mindere start was het onmogelijk om Peter van de zege te houden. Zijn wagen was echt super en hij wint dan ook verdiend, al had ik zelf uiteraard liever één plekje hoger gestaan.” De derde plek was voor de leider in het kampioenschap, Max van Splunteren (GT3.nl by Land Motorsport) voor de eerste Belg, Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Jurgen Van Hover (Speedlover), die de top 5 afsloot.
In de Am-Class ging de zege naar Tjarco Jilesen voor Yves Noël (Cars Tuning Lease Motorsport). Noël leek aan te klampen, “maar dan remde Tjarco wat vroeger en ik moest uitwijken. Het verschil was dan te groot om na voor de zege te gaan.” 
 
Race 2: Spektakel tussen Hoevenaars en Van Splunteren
6 duizendsten, dat was het verschil tussen Max van Splunteren en Peter Hoevenaars in de strijd om de polepositie, wederom het bewijs dag merkencups dé autosporttak bij uitstek zijn. In de race zelf kregen we een schitterend duel om de zege tussen de twee beloftevolle Nederlanders. Pas in de voorlaatste ronde kon Hoevenaars voorbij aan van Splunteren, na een duel dat pure reclame was voor het kampioenschap. “Max reed schitterend in een verdedigende positie”, glimlachte Hoevenaars aan het podium in de Hospitality van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. “Maar uiteindelijk kreeg ik hem dan toch te pakken, met een tweede zege als resultaat. Ik doe zo een goede zaak in het kampioenschap!”
Achter de nummers één en twee, leek Dylan Derdaele ook mee te kunnen vechten om de zege, maar een lekke band deed de jonge Belg de das om. Jurgen Van Hover kon zo als derde man naar het podium in de Pro Cup. “Schitterend om een mooie dag zo af te sluiten”, aldus Van Hover. Yannick Hoogaars maakte met een zege in de Am Cup het succes voor Belgium Racing compleet, voor de winnaar van eerder op de dag Tjarco Jilesen.
De tweede unieke Porsche Day, wederom met de mogelijkheid voor Porsche klanten om zelf ook het asfalt te betreden, zal plaatsvinden op donderdag 27 augustus op Circuit Zolder.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 9 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche Day Netherlands.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons