van der Horst

Porsche Day Netherlands: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen heeft na zijn geweldige menselijke en sportieve avontuur in 24 Uur van Le Mans weer de draad opgepakt van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Op het TT Circuit Assen werd hij tweede, na een schitterende race die van start tot finish spannend bleef. In de tussenstand van het kampioenschap, waarin hij titelverdediger is, houdt Maassen zijn derde plaats vast, op 10 punten van de leider en dat halverwege het kampioenschap. Alles is dus nog mogelijk voor de snelle Limburger.
De volgende wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vindt plaats op donderdag 27 augustus op Circuit Zolder.  

Het was een bijzondere racedag, inderdaad, geen raceweekend in Assen, vlakbij Groningen. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vond plaats tijdens een echte Porsche Experience Day met tientallen Porsche 911 en andere modellen van de Duitse constructeur die de baan op gingen. Echter ook de snelste merkencup van de Benelux deed er zijn ding en dat tot grote vreugde van de talrijke gasten van het Duitse merk.

Xavier Maassen: “Het is eens iets anders, racen op een weekdag, maar het initiatief was echt wel goed geslaagd. Er was sfeer, iedereen had er wel iets met Porsche en dat voelde je. Mensen ging met hun Porsche rondjes rijden, met of zonder instructeur, we konden rustig met iedereen een praatje slaan en er hing een soort community sfeer, best wel leuk en ideaal ook voor partners en bedrijven die nauwer bij de sport willen betrokken zijn. Mogelijk zijn er ook mensen die op die manier onze competitie hebben leren kennen en mogelijk stappen er wel over naar bijvoorbeeld de AM Cup van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.”

Polepositie

Xavier Maassen liet in ieder geval zien uit het goede hout gesneden te zijn, want hij reed op dinsdagmiddag naar de polepositie in Assen. In de Thems Racing by DVB Porsche 991 GT3 Cup snelde hij naar de eerste startplaats, in toch wel bijzonder moeilijke omstandigheden.

Xavier Maassen: “Het wisselde continu tussen nat en droog, wat niet makkelijk is, maar we maakten samen met het team de juiste keuzes. Ik ben blij met deze eerste startplaats, weer maar eens een bewijs dat ik met in een Porsche 911 zeer goed thuis voel.”

Tweede plaats

Xavier Maassen maakte een wat moeilijke start en verloor zo zijn leidersplaats aan Peter Hoevenaars. Xavier Maassen deed vervolgens nog echt wat hij kon, “maar na mijn mindere start was het onmogelijk om Peter van de zege te houden. Zijn wagen was echt super en hij wint dan ook verdiend, al had ik zelf uiteraard liever één plekje hoger gestaan. Ik zal in de tweede helft van het seizoen er alles aan doen om nog voor de titel te gaan. Uiteraard is dit een stevige competitie, maar ik geef me pas gewonnen na de meet van laatste race!”

Xavier Maassen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 9 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche Day Netherlands.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons