van der Horst

Porsche Endurance Trophy Benelux: Na Zolder, opnieuw Spa!

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Dit weekend staat op het circuit van Spa-Francorchamps de vijfde meeting van het seizoen 2018 van de Porsche Endurance Trophy Benelux geprogrammeerd, een race over 180 minuten. Voor de tweede maal dit seizoen houdt het kampioenschap halt op het Ardeense circuit en net als bij de wedstrijd in juni belooft het ook nu weer een spannende strijd om de zege te worden. De tot dusver drie verreden wedstrijden kenden drie verschillende winnaars; enkel Belgium Racing mocht reeds tweemaal op het hoogste schavot plaatsnemen, maar het team won dit jaar nog niet in Spa-Francorchamps en is dus extra gemotiveerd voor een nieuw succes.
Triomfator bij de 24 Hours of Zolder, Independent Motorsports, doet ditmaal terug beroep op Koen en Kris Wauters, naast Xavier Stevens. Het West-Vlaamse team neemt de handschoen op tegen onder meer Belgium Racing, dat met Dylan Derdaele de tussenstand aanvoert, en PK Carsport, dat drie maanden geleden bij de vorige race in Spa-Francorchamps in extremis nog met de zege aan de haal ging. Dylan Derdaele prijkt zoals vermeld nog steeds op kop van het klassement, maar zag na de 24 Hours of Zolder Xavier Stevens wel dichterbij sluipen. Het verschil bedraagt nog amper 17 punten en dat terwijl er tijdens een race maximaal 37 punten te verdienen zijn. “De algemene zege in de 24 Hours of Zolder was ietwat onverwacht, maar heeft ons geen windeieren gelegd”, vertelt Stevens. “Met een goed resultaat in Spa, willen we onze kansen gaaf houden richting de seizoensfinale in Zolder.”

Bij de wedstrijd in Spa zien we ook de komst van vader en zoon Verhoeven. Jean-Pierre neemt namelijk samen met zoon Jaxon plaats in het kuipje van een Porsche 911 uit de ateliers van SpeedLover Racing. "Mijn zoon is net als ikzelf gebeten door de autosportmicrobe en ik droom er al langer van om eens een wedstrijd met hem te kunnen rijden op een Porsche. Daarom zijn we in het voorjaar een testdag komen afwerken hier op een Porsche 911 GT3 Cup, de wagen waarmee we nu ook de race dit weekend zullen afwerken. Het wordt overigens de eerste race in Spa voor mijn zoon en tevens de eerste race op een Porsche, spannend!"

PG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
PG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Verder zien we de reguliere deelnemers opnieuw aan de start, met daarbij ook de terugkeer van GHK Racing waarbij Chris Mattheus en Guy Verheyen opnieuw vertrouwen op de Zwitser Pieder Decurtins. Ook wederom present zijn de Porsches van No Speed Limit, QSR Racing School, Comparex Racing by EMG Motorsport en PG Motorsport, waarbij het Nederlandse team naast de Porsche Cayman GT4 ook opnieuw de Porsche 911 klaarstoomt.

No Speed Limit - Porsche 911 GT3 Cup
No Speed Limit - Porsche 911 GT3 Cup
"We hebben ondertussen vier van de zes wedstrijden afgewerkt en het bilan is uiterst positief", vertelt Operations Manager Severine Ulenaers. "We hebben gezien dat het merendeel van de Porsches dat deelneemt aan het Belcar Endurance Championship 2018 ondertussen is overgeschakeld op Michelin. Het rubber van Bibendum blijkt uiteindelijk toch de beste keuze te zijn en bovendien maken de teams op die manier aanspraak op onze prijzenpot die we tijdens het weekend verdelen én pakken ze punten in de strijd voor de kampioenschapstitel. Circuit Zolder maakte vorige week ook de voorlopige kalender voor 2019 bekend en we zijn zeer blij dat we daarop een buitenlandse meeting terugvinden. Dit kadert namelijk perfect in ons concept voor 2019, waarvan we de details zullen onthullen op zaterdag in Spa-Francorchamps."
 
De kwalificaties staan gepland op zaterdag 29 september tussen 12.50u en 13.50u, terwijl de race over 180 minuten het weekend afsluit op zondagnamiddag vanaf 14.55u.

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 27 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons