van der Horst

Porsche geeft eerste beelden LMDh vrij - Dane Cameron en Felipe Nasr eerste piloten (+ foto's)

Porsche LMDh
Porsche LMDh
Tijdens de digitale presentatie van de Porsche Night of Champions werd er ook vooruitgeblikt naar de toekomst van het Duitse merk, met name naar hun LMDh programma. Op die presentatie gaf Porsche de eerste beelden vrij van de wagen die geprepareerd wordt door Multimatic - hetzij gedeeltelijk - en die klaar is om de eerste testen af te werken in 2022. Overigens haalde men qua design inspiratie op bij de Porsche 956 uit het Groep C-tijdperk. Daarnaast heeft men ook al twee piloten vastgelegd voor het nieuwe project met name Dane Cameron en Felipe Nasr.
  • Skylimit Events
Felipe Nasr en Dane Cameron
Felipe Nasr en Dane Cameron
Cameron en Nasr waren de laatste jaren vooral actief in IMSA met DPi's. De Amerikaan was vaste piloot bij Acura en reed vorig jaar voor Meyer Shank Racing nadat hij drie jaar daarvoor uitkwam voor Team Penske en dus nu terugkeert naar het Amerikaanse team. Met het aantrekken van Cameron blijft er zo nog steeds een fabriekspiloot uit de Verenigde Staten binnen de rangen van Porsche nadat Patrick Long ermee stopte. Nasr kwam de vorige jaren uit voor Action Express Racing met de Cadillac DPi, waarmee de Braziliaan samen met Pipo Derani in 2021 ook de titel behaalde.

Beide heren staan in om de komende maanden de Porsche LMDh aan de tand te voelen, met in steun Urs Kuratle, voormalige ingenieur bij het Sauber F1-team en sinds 2013 bij Porsche. Hij zal de leiding krijgen over het project met als doel om tegen 2023 de wagens klaar te hebben voor zowel IMSA als het FIA WEC.
 
Foto's: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 19 december 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons