van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: steeds meer deelnemers maken hun plannen bekend

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Het vierde seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux nadert met rasse schreden. Op 6 en 7 mei zullen de eerste wedstrijden afgewerkt worden, uiteraard tijdens het bezoek van het WK Uithouding of WEC aan de mythische omloop van Spa-Francorchamps. Twee races van 30 minuten, samen met de deelnemers aan de Franse Porsche Carrera Cup, zullen de toeschouwers op het puntje van hun stoel houden. Ondertussen komt het goede nieuws over de vierde uitgave van de snelste merkencup van de Benelux onverminderd binnen.
  • VR Racing
Nog voor de Porsche 911 van de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse teams en rijders hun eerste races zullen afwerken, zijn er op Spa-Francorchamps alvast de vermaarde Porsche Days. Op 30 april en 1 mei kan er uitgebreid getest worden, meer informatie daarover vindt u uiteraard op de Facerbookpagina van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux of de website van het kampioenschap. 
Trouwe klanten 
Van Belgische zijde gaf DVB RACING recent te kennen dat zij hun verblijf in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verlengen. Teammanager Frank Thuriaux vat de situatie samen: “We komen met één wagen van het team, met een grote naam die we zelf over afzienbare tijd zullen bekend maken. Daarnaast voeren we gesprekken om één of twee wagens te servicen, in wat voor ons nog steeds ons hoofdprogramma is.” 

Wie zich ook opnieuw heeft ingeschreven, is Pierre Piron. De snelle Franstalige Belg heeft heel wat ervaring in de Porsche competities en is zonder meer een man om in de gaten te houden in de competitie. Zijn Porsche GT3 Cup wordt uiteraard gerund door Mediacom. 
Nieuwkomers 
Uit Nederland zien we heel wat nieuwe gezichten en we stellen die dan ook graag aan u voor. “Zoals eerder aangegeven zal Team GP Elite uitkomen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, met twee rijders”, vertelt de PR-man van het team, Niels van Duijn. “Menno van de Grijspaarde is een 43-jarige Amsterdammer die al voor het achtste seizoen bij ons actief is. Hij behaalde in het verleden diverse podiumfinishes in DNRT en uithoudingswedstrijden en reed onder meer de M3 Cup, waarin hij vorig jaar vicekampioen werd. Nu is er dus de stap naar de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.”  

De tweede man is Jesse van Kuijk, goed 20 jaar jonger dan van de Grijspaarde en ook een Amsterdammer. “Ook hij reed met goede resultaten in de DNRT en de M3 Cup.”
Maar opvallend, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux spreekt ook rijders aan buiten de grenzen van de Benelux. De Duitse Porsche en VLN-specialist Jörn Schmidt-Staade verschijnt aan de start van de snelste merkencup van de Benelux. Het is niet uitgesloten dat er nog Oosterburen naar de Porsche competitie der Lage Landen zullen afzakken. Ook zijn landgenoot Stefan Rehkopf heeft zich ingeschreven voor een volledig seizoen in de Benelux. 

Ook in de komende persberichten gaan we verder in op de nieuwe namen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. 

Vermelden we nog dat heel wat rijders op dit ogenblik nog aan een project aan het werken zijn.

Kalender 2016 | Porsche GT3 Cup Challenge Benelux :

6 - 7 mei:     FIA WEC – Spa Francorchamps (B)*
11 - 12 juni:     Spa Euro Race – Spa-Francorchamps (B)
25 - 26 juni:     Porsche Day NL – Zandvoort (NL)*
10 - 11 september:     GT Tour – Le Mans (F)*
08 - 09 oktober:     Finaleraces – Zandvoort (NL)
29 - 30 oktober:    GT Tour – Paul Ricard (F)*

*evenement samen met Porsche Carrera Cup France in het kader van de Porsche France Benelux Trophy

Twee officiële testsessies vinden plaats op 23 maart op Le Mans en op 30 april / 1 mei op Spa-Francorchamps.

PGCCB PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 26 maart 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons