van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016: Voorbescouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Voor Porsche was 2015 een rijk autosportjaar met 4 FIA WEC-titels en de zege bij de 24 Uur van Le Mans als hoogtepunten. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, kende ook een intens seizoen vol sportieve hoogtepunten. Met steun van importeurs Pon en D'Ieteren kijkt de organisatie nu al vooruit naar het 4e seizoen van de meest spectaculaire merkencup van de Benelux. Dat gebeurt met een compleet nieuwe opzet: in 2016 vindt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zichzelf opnieuw uit.
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gaat in 2016 een samenwerking aan met de Porsche Carrera Cup France. Dat houdt in dat vier van de zes raceweekeinden in 2016 in het kader van de Trophy France Benelux worden verreden. Dat betekent: nog meer competitie op internationaal niveau en daarmee een extra (spectaculaire) dimensie voor zowel coureurs als publiek.
 
Series manager Steven Stichelbout: “We zijn enorm blij met de samenwerking tussen de Carrera Cup France en onze Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Al tijdens verkennende vergaderingen, bleek dat onze ideeën en wensen volledig in de lijn waren met die van onze Franse collega’s. De samenwerking was dan ook snel beklonken. De aangename en professionele wijze waarop deze samenwerking tot stand gekomen is, lijkt ons veelbelovend voor het komende seizoen. Tevens zijn we blij met de steun van importeurs D'Ieteren en Pon Porsche Import en van Porsche Motorsport. Deze partners staan ons gedurende het seizoen bij met raad en daad.
Ook Emeric Tougeron, Motorsport Product Manager bij Porsche Frankrijk, is opgetogen over de samenwerking: “De Franse teams reageren zeer enthousiast op de kans om de strijd aan te gaan met de Benelux-deelnemers. Ook ervaren ze de toevoeging van Spa en Zandvoort aan hun kalender als zeer positief.
 
Rendez-vous tijdens het WEC in Spa
De coureurs van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux treffen hun Franse collega’s op het circuit van Le Mans-Bugatti en bij de seizoensfinale op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. De deelnemers aan de Porsche Carrera Cup France komen uiteraard ook in de Benelux in actie. Een bijzonder hoogtepunt is het optreden tijdens de Belgische manche van het FIA WEC op Spa-Francorchamps, één van de mooiste autosportevenementen van België. Later in het seizoen wordt Spa nogmaals aangedaan tijdens de Spa Euro Race. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux brengt ook twee bezoeken aan het Circuit Park Zandvoort. De eerste keer tijdens de Porsche Days Netherlands en de tweede keer tijdens de Finaleraces.
 
Twee races per weekeinde
Het format van de wedstrijden is onveranderd met twee sprintraces van 30 minuten per weekend. Het kampioenschap blijft zeer aantrekkelijk voor gentlemen-drivers, die een eigen klassement krijgen, terwijl ze ook punten in het algemene klassement scoren en nog steeds een wagen kunnen delen. Tijdens de races met de Carrera Cup France, is uitsluitend de nieuwe 911 GT3 Cup (991) toegelaten.
 
Banden van Michelin
Met ingang van 2016 maken de auto’s die aantreden bij de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gebruik van Michelin-banden. Michelin is sinds vele jaren dé Porsche-partner als het gaat over high-performance-banden.’ Samen met de zeer professionele instelling én benadering van het bandenmerk leidt dat tot nog betere prestaties.
 
Kalender 2016 | Porsche GT3 Cup Challenge Benelux :
 
6 - 7 mei:                        FIA WEC – Spa Francorchamps (B)*
11 - 12 juni:                     Spa Euro Race – Spa-Francorchamps (B)
25 - 26 juni:                     Porsche Day NL – Zandvoort (NL)*
10 - 11 september:          GT Tour – Le Mans (F)*
08 - 09 oktober:              Finaleraces – Zandvoort (NL)
29 - 30 oktober:              GT Tour – Paul Ricard (F)*

*evenement samen met Porsche Carrera Cup France in het kader van de Porsche France Benelux Trophy
 
Twee officiële testdagen vinden plaats op 30 april en 1 mei op Spa-Francorchamps en 30 augustus op Le Mans.

Informatie: www.gt3cupchallengebenelux.com en bij de PR van Porsche Belgium: Bernard Van Bellingen  www.porsche.be  en Porsche Nederland: Per Peschar www.porsche.nl

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 30 november 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons