van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux brengt Porsche fanaten samen

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
35 Porsche GT3 Cup racewagens reden gisteren op circuit Spa-Francorchamps ter voorbereiding van het nieuwe race seizoen. Verschillende setups werden getest en de piloten konden hun vaardigheden verder aanscherpen op de piste waar de eerste wedstrijd verreden zal worden. De passie voor het merk Porsche was duidelijk te voelen op en rond het circuit. In de paddock heerste een gemoedelijke sfeer en de teams en piloten leken tevreden met de eerste officiële ontmoeting van het nieuwe seizoen.
Robert Van Teijlingen, team manager van GP Elite kijkt tevreden terug op de eerste officiële testdag: “Voor ons was het een perfecte dag, wij leggen echt de focus op goede begeleiding van onze piloten en we zien ze dan ook grote sprongen nemen. Vorig jaar reden we met 1 – soms 2 – wagens maar dit jaar staan we steeds met 3 Porsches aan de start, een enorme vooruitgang voor ons dus.”

Ook huidig kampioen Dylan Derdaele is optimistisch: “We kijken enorm uit naar het nieuwe seizoen. De kalender is top met veel leuke circuits en we gaan er dan ook alles aan doen om de kroon voor het derde jaar op rij binnen te halen. De wagen is echt snel, tijdens onze eerste test draaiden we al bijna dezelfde rondetijden als tijdens kwalificaties vorig jaar.”

Enkele internationale teams kwamen testen voor de  Supercup. Hiermee kregen we al een voorsmaakje van de 991 GT3 Gen II die in 2018 ook in de Benelux ingezet wordt. Nederlander Xavier Maassen bevestigde zijn deelname bij DVB Racing, hij is van plan vooraan druk te leggen. Ook Jeroen Kreeft – Squadra Aragosta by PGMotorsport – kiest dit jaar resoluut voor de Porsche cup. Verder mochten we ook kennis maken met de piloten van het Duitse team Tok Motorsport WRT.

Via partner Petrolhead Days en het Belgische Porsche dealernetwerk kregen Porsche eigenaars de kans om zelf ook eens op het circuit te rijden met hun auto. Deze circuit sessies werden opgesplitst in 2 groepen; warming-up en sport zodat iedereen op eigen niveau het circuit kon ontdekken.

Bernard Van Bellingen, PR Manager van Porsche Import: “Een perfect georganiseerde dag waarin het Porsche DNA  volledig tot zijn recht kwam door de combinatie van de  racewagens en de particuliere sportwagens.Wij  kijken enorm uit naar de eerste wedstrijd tijdens de  FIA WEC in Spa-Francorchamps op 6 mei. De mooie deelnemerslijst en het internationale programma lokt ongetwijfeld veel bezoekers.”

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kende een geslaagde dag in Spa, afspraak binnen 4 weken voor de eerste race!

Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 7 april 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons