van der Horst

Jürgen Van Hover en Carlos Rivas in Speedlover Porsche

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Teams, rijders en sponsors kijken nu al uit naar de start van het tweede seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Bij de eerste race op Spa-Francorchamps (FIA WEC, 1-3 mei) wordt een volwaardig startveld verwacht. Daarbij ook team Speedlover dat twee auto’s inzet, waarvan er een is bestemd voor het sterke koppel Jürgen Van Hover en Carlos Rivas.
De positieve sfeer rond de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was goed merkbaar bij de briefing voor prospects die onlangs bij Pon Porsche Import in Nederland werd gehouden. Gastheer Paul van Splunteren, de verantwoordelijke bij de Nederlandse importeur: “Onze formule slaat aan. Deze raceauto’s zijn zonder meer uitdagend, de coureurs krijgen veel gelegenheid om te rijden en de budgets zijn voorspelbaar. Naast onze harde kern uit Vlaanderen komen er nu ook meer deelnemers uit Nederland en Wallonië.”

Carlos Rivas (Lux), die vorig seizoen de derde plaats in het kampioenschap opeiste, start in 2014 met debutant Jürgen Van Hover (B), ingeschreven door Speedlover. Van Hover ziet met spanning uit naar zijn debuut in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: “Laat ik heel duidelijk zijn. Deze klasse betekent de terugkeer van echte autosport in België en in de Benelux. Hier hebben wij jaren op gewacht. In plaats van saaie uithoudingsraces vormt dit een klasse waarin de piloot echt het verschil kan maken. Uiteraard worden de kosten gemakkelijker door twee piloten gedragen, maar tegelijkertijd kan ieder voor zich zijn eigen races rijden. Ik kijk uit naar een echt kampioenschap waarin met gelijke wapens wordt gestreden. Dat is toch de essentie van sport?”

André Van Hoof van Speedlover is enthousiast over deze eerste inschrijving, maar wil nog niets kwijt over de bezetting van een tweede auto. Zijn team, dat 2013 als runner-up voltooide, zal er alles aan doen om komend seizoen nog een plaatsje hoger te eindigen. Jürgen Van Hover, die in zijn meer dan 20-jarige carrière al vaker succes had met Porsche en vorig jaar nog Benelux Kampioen werd in de Supercar Challenge Super Lights klasse CN, heeft eenzelfde doel.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 19 februari 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons