van der Horst

Mickey Bertram wordt teamgenoot van Max van Splunteren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De laatste inschrijving voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is bevestigd; Mickey Bertram komt het gehele seizoen 2014 uit als teamgenoot van Max van Splunteren. Dit betekent dat bij de openingsrace op Spa-Francorchamps ten minste twaalf Porsches GT3 aan de start zullen komen.
De positieve aantrekkingskracht van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt bevestigd door een volwaardig startveld en uitstekend materiaal. Niet minder dan vijf verschillende racing teams schrijven auto’s in, waaronder Land Motorsport. De talentvolle Mickey Bertram maakt de inschrijving van dit ervaren team compleet. Tijdens de laatste testdag op Spa, een week voor de eerste wedstrijd, kon hij voor het eerst kennis maken met de 450 pk sterke bolide.

“Het is geweldig dat ik bij dit professionele team een plek heb gevonden. Het was weliswaar op het nippertje, maar dankzij een paar goede relaties heb ik het toch nog op tijd rond kunnen krijgen. Aan de spullen zal het niet liggen. Wolfgang Land heeft als rijder tweemaal de Carrera Cup gewonnen, dus die weet waar het om draait. Het is prettig als je allemaal dezelfde kant op kijkt. Realistisch gezien moet een plek bij de top drie mogelijk zijn. Maar heel eerlijk gezegd; ik ga altijd om te winnen.”

Deze testdag op Spa leverde nog een bijzondere samenwerking op. Omdat er geen bandenservice van Continental was voorzien, vreesden de Porsche GT3 teams een tekort aan racebanden. De razendsnelle service van series sponsor TNT - sure we can - maakte het mogelijk dat Continental de aanwezige teams alsnog van voldoende extra banden kon voorzien.

Porsche GT3 Cup Challenge press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 25 april 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons