van der Horst

Porsche introduceert derde generatie Cayenne

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Porsche heeft de nieuwe Cayenne wereldkundig gemaakt. De populaire SUV uit Zuffenhausen is op allerlei fronten aangepakt. De derde generatie Cayenne heeft meer gemeen met de iconische 911 dan ooit tevoren.
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Zo komt de SUV met elektrische achterwielbesturing. Deze techniek introduceerde de Duitse fabrikant op het nieuwste model van de 911. Daarnaast is er meer gebruik gemaakt van aluminium. Dit zorgt voor een lager gewicht wat het verbruik en de rijeigenschappen ten goede moet komen. In vergelijking met de vorige generatie Cayenne weegt het nieuwe model 65 kilogram minder. Active all wheel drive, Porsche 4D Chassis Control, driekamer luchtvering en Porsche Dynamic Chassis Control(PDCC) zorgen ervoor dat de nieuwe Cayenne zich ook off-road prima thuis voelt. Het sportieve design van de nieuwe Cayenne is nieuwe en tegelijkertijd herkenbaar, bijvoorbeeld dezelfde achterlichten als de 911(991).

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Porsche brengt tevens een noviteit naar de derde generatie Cayenne: Het is de eerste Porsche met PSCB(Porsche Surface Coated Brake). De stalen remschijven krijgen een speciale tungsten-carbide coating. Dit zorgt voor hogere frictiewaarden, terwijl slijtage en de afgifte van remstof wordt verminderd. De sportiviteit van de Duitse SUV komt onder meer tot uiting in het vernieuwde Sport Chrono pakket. De schakelaar op het stuur maakt het mogelijk om de gewenste set-up te selecteren. Normal Sport, Sport Plus of een individueel instelbare modus. Door de centrale Sport Response knop in te drukken worden de motor en de transmissie van de Cayenne afgestemd op maximale prestaties. In eerste instantie is er de keuze uit twee versies.
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
De Porsche Cayenne met de drieliter zescilinder turbomotor, die goed is voor 250kW/340pk en een koppel van 450 Nm. Dit type gaat in 6,2 seconden( 5,9 met Sport Chrono pakket) van 0 naar 100 km/u met een maximale topsnelheid van 245 km/u. De Cayenne S heeft een nieuwe 2.9 liter V6 bi-turbomotor, die 324kW/440pk levert met een koppel van 550 Nm. De S versie accelereert in 5,2 seconden( 4,9 met Sport Chrono pakket) van 0 naar 100 km/u tot een topsnelheid van 265 km/u. De nieuwe Porsche Cayenne kan vanaf heden besteld worden.


Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 7 september 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons