van der Horst

Porsche komt met speciale livery naar de 24 Heures du Mans

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche dat al 19 maal de 24 Heures du Mans won heeft besloten om de drie Hypercars die Porsche Penske Motorsport dit jaar inzet in de etmaalrace te tooien met een speciale livery. Porsche zal zo zowel het vijfenzeventigjarig bestaan van het merk als de honderdste verjaardag van de Le Mans race extra in de verf zetten.
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
In de marge van de WEC Spa 6 Hours stelde Porsche de nieuwe livery voor die de drie wagens in Le Mans zullen dragen. Vijftien banden in vijftien verschillende kleuren lopen van vooraan de wagen over het dak tot op de motorkap. Om de wagens van elkaar te onderscheiden zal de haaievin op de motorkap bij alle wagens een andere kleur hebben, zwart voor de #5, wit voor de #6 en rood voor de #75. De kleuren van de vijftien banden zijn allen gerelateerd aan Porsches die in het verleden deelnamen aan de 24 heures du Mans. Zo zijn er het lichtblauw en oranje van de Gulf 917, het roze van de Pink Pig 917, het blauw en het groen van de Martini 917 uit 1970, het rode van de  Salzburg-Porsche 917 alsook de gekende Martini kleuren. Donkerblauw staat dan weer voor de Rothmans Porsche 956 en verder is er rood en geel ter herinnering aan de Penske RS Spyder.
 
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
De Porsche 963 #5 wordt bemand door Dane Cameron, Frédéric Makowiecki en Michael Christensen. In the 963 met het nummer 6 sister vinden we André Lotterer, Kévin Estre en Laurens Vanthoor terug. Felipe Nasr, Nick Tandy en Mathieu Jaminet nemen het stuur van de derde wagen met het nummer 75.


Foto's: Porsche Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 28 april 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons