van der Horst

​Porsche Mobil 1 Supercup: Nicki Thiim stelt titel veilig met makkelijke zege

Nicky Thiim en Earl Bamber
Nicky Thiim en Earl Bamber
Nicki Thiim heeft de Mobil 1 Porsche Supercup 2013 op zijn naam geschreven. Opdat de titel de Deen nog kon ontglippen moest Michael Ammermüller eerste worden en Thiim buiten de top 10 stranden, een onwaarschijnlijk scenario gezien Thiim van op de pole startte en zijn Duitse tegenstander de race als negende aanvatte. En inderdaad, Thiim kwam goed weg en kon de pole omzetten in de leiding, de herstart volgend op een safety car periode meteen na de start veranderde daar niets aan en de Deen overschreed de meet met een voorsprong van goed zes seconden op zijn Attempto Racing collega Kévin Estre.
In de afwezigheid van wijlen Sean Edwards haalt Thiim zo alsnog de titel binnen, iets wat hem waarschijnlijk niet gelukt was mocht Edwards er vandaag nog zijn. De kampioenschapsbeker droeg hij echter wel op aan de overleden Brit. Ook zijn team Attempto Racing stelde gisteren reeds de titel bij de teams zeker en dat werd vandaag (sober) gevierd met een 1-2, de Duitse equipe schreef twee weken terug ook al de Duitse Carrera Cup bij op het palmares. Jeroen Bleekemolen wie Edwards als zijn beste vriend beschouwde, werd derde vandaag en was begrijpelijk nog steeds zichtbaar aangedaan door het verlies. De Nederlander was er dan ook voorstander van dat er dit weekend niet voor punten werd gereden om zo Sean Edwards te eren met een postume titel.
 
Bleekemolen werd het merendeel van de race onder druk gezet door Klaus Bachler, maar de Oostenrijker moest op twee ronden van het einde zijn wagen aan de kant zetten met technische problemen. Richie Stanaway kon daardoor terug beslag leggen op zijn vierde startpositie, maar werd op zijn beurt van nabij gevolgd door Earl Bamber die vijfde werd, de Australiër miste gisteren maar net zijn eerste zege.
 
Dylan Derdaele - Porsche Mobil 1 Supercup
Dylan Derdaele - Porsche Mobil 1 Supercup
Voor Dylan Derdaele werd het een zeer korte wedstrijd, onze landgenoot startte als 21e op 26 deelnemers maar kwam bij de start in aanraking met de Noor Roar Lindland, met de opgave voor beide wagens tot gevolg. Zijn teamgenoot Habets werd vandaag zeventiende.

Foto's: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons