van der Horst

Porsche Mobil 1 Supercup: Sébastien Loeb maakt zijn opwachting in Barcelona

Sébastien Loeb
Sébastien Loeb
Tijdens de eerste Europese Grand-Prix van het jaar zal ook het Porsche Mobil 1 Supercup seizoen van start gaan. De snelste en misschien wel meest spectaculaire 'one-make'-series van het moment krijgt met Sébastien Loeb een gast van formaat in Barcelona.
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb
Voor de fans van pure sprint racerij onder ons komt er schitterend nieuws binnengesijpeld vanuit de Porsche Mobil 1 Supercup. Negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb zal in mei zijn debuut maken in de unieke Porsche serie. Loeb zal in de Porsche AG Vip wagen aantreden tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Naast Barcelona zal de uit de Alsace afkomstige Fransman ook in Monaco zijn opwachting maken in Porsche Supercup. Een boost van formaat voor het kampioenschap, dat het ondanks de crisis toch niet slecht doet. 

Of Dylan Derdaele het in Spa of Monza ook mag opnemen tegen de rallyheld, is echter nog niet geweten.  Loeb treedt overigens in de voetsporen van een resem andere rallykampioenen. Onder meer Björn Waldegard, Walter Rörhl, Ari Vatanen, Stig Blomqvist en Massimo Biasion, gingen hem voor.

Foto's: Georges De Coster



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Circuit Internationaal op dinsdag 23 april 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons