van der Horst

Porsche Mobil 1 Supercup, ELMS & BRCC voor Dylan Derdaele

Dylan Derdaele - BRCC 2012
Dylan Derdaele - BRCC 2012
Het wordt een druk internationaal en nationaal seizoen voor de 20-jarige Limburger Dylan Derdaele. Met twee deelnames aan de Porsche Mobil 1 Supercup, een volledig programma in ELMS en BRCC zal de Overpeltenaar inclusief testen meer dan 25 weekends van huis weg zijn. Binnen de eigen infrastructuur van Belgium Racing is er afgelopen winter hard gewerkt om dit indrukwekkend programma op poten te zetten.
  • Prospeed Competition
Vader Patric Derdaele is een van de steunpilaren van dit ambitieuze project en licht deze keuze toe.

MOMO-Megatron - Porsche 991 GT3 Cup
MOMO-Megatron - Porsche 991 GT3 Cup
“We zijn tot een overeenkomst gekomen met MOMO-Megatron en zodoende werd Dylan in de ploeg opgenomen. Enerzijds kunnen we op deze manier Dylan in optimale omstandigheden droppen in de Porsche Mobil 1 Supercup voor de wedstrijden op de Nürburgring en Francorchamps in het voorprogramma van de F1. Dylan zal dan team vormen met de Nederlander Jochen Habets en vervangt de Italiaan Alessandro Zampedri die de rest van het seizoen zal rijden. Hij wordt ook derde rijder binnen het team. Zodoende zal hij heel veel testkilometers kunnen verorberen en zal hij op iedere wedstrijd aanwezig zijn. We hebben bewust gekozen voor deze twee wedstrijden met eventueel het oog op 2014”.

Via de steun van MOMO-Megatron kan de jonge Limburger dus in uitstekende omstandigheden aantreden in het moeilijkste en zwaarste cupkampioenschap van de wereld. Maar via MOMO-Megatron gaat de jongste Derdaele ook aan het werk in de ELMS.

Patric & Dylan Derdaele
Patric & Dylan Derdaele
Patric Derdaele: “Dylan wordt in het team van MOMO-Megatron opgenomen dat ook actief zal zijn in de ELMS met een Audi R8 LMS ultra GT3 in de GTC-Klasse. Indien hij het voor elkaar krijgt om in deze twee competities goed te scoren is de kans reëel dat zijn carrière een andere wending neemt en dan denken we vooral richting Daytona en de Porsche Mobil 1 Supercup 2014”.

Ook de BRCC staat aangestipt in zijn kalender met de totaal gereviseerde Porsche 997 Supercup van vorig seizoen. Hierin krijgt de snelle Limburger het gezelschap van de Duitser Kenneth Heyer en de ervaren Belgische Monegask Chris Mattheus.

Patric Derdaele: “Ook hier zullen wagen en piloten de kleuren van MOMO-Megatron verdedigen en met dit trio kunnen we hoge toppen scheren binnen de BRCC. Daarnaast beschikken we binnen onze professionele infrastructuur nog over een tweede zeer potente Porsche 997 Supercup waarbij de bemanning ook de kleuren van MOMO-Megatron zal verdedigen. Om deze tweede wagen te vullen zijn we nog op zoek naar enkele piloten die ons team willen vervoegen. Piloten die interesse tonen om binnen ons team de BRCC en mogelijk ook de 24 Hours of Zolder te betwisten, kunnen steeds contact opnemen via patric@derdaele.beDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op dinsdag 19 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons