van der Horst

Porsche onthult de Mission E Cross Turismo

Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Deze week presenteert Porsche op het Autosalon van Genève de Mission E Cross Turismo aan het grote publiek. De Porsche Mission E Cross Turismo is een conceptstudie voor de eerste elektrische cross-utility vehicle(CUV) van de constructeur uit Zuffenhausen. Na de Mission E sportwagen uit 2015 is dit de tweede variant van de Duitse autobouwer op het Mission E thema.

Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
De Mission E Cross Turismo staat op hetzelfde basisframe als de Mission E, die volgens de Duitse constructeur in 2019 van de band moet rollen. De crossover is voorzien van twee elektromotoren die tezamen 600 pk leveren. De EV kan naar de 100 km/u in minder dan 3,5 seconden en heeft een topsnelheid van 200 km/u. Volgens Porsche kan de Mission E Cross Turismo ruim 500 kilometer rijden op een acculading. Het nieuwe 800-volt laadsysteem is in staat om in slechts 15 minuten de wagen voor een afstand van 400 km op te laden.

Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
“De Mission E Cross Turismo is een uitdrukking van hoe we ons de volledig elektrische toekomst voorstellen”, vertelt de CEO van Porsche AG, Oliver Blume. “Het combineert sportiviteit en dagelijks gebruik in een unieke stijl. Ons voertuig zal niet alleen snel rijden, maar ook snel op te laden zijn en in staat zijn om zijn prestaties keer op keer te repliceren”. De Duitse constructeur noemt de E Cross Turismo studiemodel een Porsche voor de nabij toekomst, dus reken maar op een productieversie!

Foto's: Porsche AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Autosalon op donderdag 8 maart 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons