van der Horst

Porsche opnieuw laten winnen in Belcar, dankzij de nieuwe 911 GT3 Cup

Red Ant Racing - Porsche 911 GT Cup
Red Ant Racing - Porsche 911 GT Cup
In 2021 maakt de splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992 zijn opwachting in de Belcar. In het licht hertekende kampioenschap, met voortaan een aparte klasse voor de Grand Tourisme-auto’s, stellen twee teams hun vertrouwen in de nieuwste versie van de bestverkochte racewagen ter wereld: Belgium Racing en RED ANT Racing.
  • Dreamdrive
 Sinds zijn creatie aan het eind van de jaren ’90 is het Belcar Endurance Championship voor heel wat generaties Porsches het ideale strijdtoneel geweest. De indrukwekkende 993, zeker in biturbo-uitvoering, bezorgde de fans meer dan 20 jaar geleden al kippenvel. Nadien kwamen ook de 996, 997 en 991 – soms in verschillende versies – aan hun trekken in het nationale uithoudingskampioenschap. Nu volgt de splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992.

“We zijn heel blij dat we de nieuwe Porsche in de Belcar kunnen laten rijden”, stelt een tevreden Marc Goossens, Program & Sporting Manager bij Belgium Racing. “Ons team heeft al heel wat jaren een band met het merk en elk van onze vier overwinningen in de 24 uur van Zolder werd behaald met een 911 GT3 Cup. Hoewel we al altijd Porsches in ons atelier gehad hebben, heeft de komst van het Type 992 er ons toe aangezet om ons nu exclusief op ons lievelingsmerk toe te leggen. Met zijn 510 pk en alle verbeteringen die aan de auto zijn aangebracht, is het potentieel van de wagen enorm! Na vorig weekend in Spa een uitstekende start in de Porsche Carrera Cup Benelux te hebben neergezet (met twee overwinningen voor Dylan Derdaele in Pro en één voor Nicolas Saelens in Pro-Am, red.) kunnen we haast niet wachten om de 992 in een wedstrijd van lange adem aan de tand te voelen.”
 
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele en Nicolas Saelens, tweevoudig en regerend kampioen in het Belcar Endurance Championship, vormen in ieder geval een te duchten duo. De andere 992 van het Limburgse team is in handen van broers Koen en Kris Wauters, die hun muzikale en mediacarrière nog steeds met verve weten te combineren met een interessant raceprogramma. “Het doel is om Porsche opnieuw te laten winnen”, glimlacht Marc Goossens, zelf zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Zolder. “In onze strijd tegen de andere GT’s kunnen we rekenen op alle endurancekwaliteiten van de Porsche, maar ook op de kwaliteit van de Michelin-banden die we in het kader van de Porsche Endurance Trophy gebruiken. Hoewel er geen algemene rangschikking meer bestaat denken we toch dat we dichter in de buurt van de kleine proto’s moeten kunnen komen. We mikken in ieder geval op de overwinning in de GT-klasse.”

Ook bij RED ANT Racing doet men beroep op de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup, met het vertrouwde gezinstrio bestaande uit vader Bert Redant en zonen Ayrton en Yannick aan het stuur. De regerende vicekampioenen van de Porsche Endurance Trophy kijken heel erg uit naar het nieuwe seizoen. “De 992 is een heel aangename wagen om sturen”, stelt Bert Redant. “De evoluties op de auto zijn duidelijk merkbaar, en in Zolder gaan we meer dan een seconde per ronde sneller. Naast de prestaties is het ook een heel comfortabele bolide. Ik denk dat we over het nodige beschikken om de concurrentie – aangevoerd door de Lamborghini’s SuperTrofeo – het vuur aan de schenen te leggen. We zullen ons ook toeleggen op het onder controle houden van rem- en bandenslijtage, want in uithoudingswedstrijden zijn dat factoren die een belangrijke rol spelen. En al zeker in de 24 Uur van Zolder!”
 
RED ANT Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
RED ANT Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Naast de drie 911 GT3 Cup van de nieuwste generatie komt in het peloton van de Porsche Endurance Trophy Benelux ook een Type 991 aan de start, ingezet door Belgium Racing en bestuurd door vaste waarden Jan Ooms en Glenn Paenen. Bij RED ANT Racing krijgt de 911 GT3 Cup in de pitbox het gezelschap van een Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. “Een prachtige bolide, zeker voor gentlemen drivers en rookies”, legt Bert Redant uit. “Sven Van Laere, die al enige ervaring met de auto heeft, komt aan de start met twee nieuwkomers: Davy Vandekerckhove, die uit de VW Fun Cup komt, en Sem Geerts, de zoon van Ad, die met één van onze auto’s aan de slag gaat in de Porsche Carrera Cup Benelux.”

De kwalificaties voor de eerste race van het Belcar Endurance Championship, georganiseerd in het kader van het New Race Festival in Zolder, worden op zaterdag tussen 13u05 en 14u05 afgewerkt. Op zondag wordt de race over drie uur om 11u50 op gang gevlagd.

Porsche Endurance TrophyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 6 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons