van der Horst

Porsche Penske Motorsport met drie hypercars naar Le Mans

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport neemt dit jaar deel aan het FIA WEC met twee 963 hypercars, maar voor de 24 Heures du Mans zet het team nog een extra wagen in. Voorlopig werd enkel Felipe Nasr bevestigd als rijder voor deze derde wagen, de twee overige piloten zullen geselecteerd worden uit de Porsche rijders die uitkomen in het IMSA.
  • Hamofa Performance
Geen twee maar dus drie Porsche hypercars voor Porsche Penske Motorsport in Le Mans. De rijder bezetting van twee vaste wagens was al gekend met Dane Cameron/Michael Christensen/ Frédéric Makowieck op de wagen met #5 en Kevin Estre/André Lotterer/Laurens Vanthoor op die met het #6. De derde Porsche 963 zal het nummer 75 dragen, een verwijzing naar het vijfenzeventig jarige bestaan van Porsche. Hertz Team JOTA zal als enig klantenteam een 963 hypercar aan de start brengen van de etmaalrace. Daar zijn Antonio Felix Da Costa, Will Stevens en Yifei Ye de rijders.

Foto: Porsche Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 27 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons